Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

Fråga mig!

Vill ni fråga något?

Jag tänkte att vi skulle ha frågestund på bloggen.
Undrar ni något kring det jag jobbar med? (Eller om mig för den delen)
Har ni frågor om doulande? Hur det funkar? Födslar?
Eller kring hur man startar en podd?
Gäster, ämnen, svårigheter.
Eller – vad jag har för tankar eller åsikter kring ett visst ämne? Feministiska debatter som pågår – Hit me!
Det kan vara väl genomtänkt eller på uppstuds.

8 reaktioner på ”Fråga mig!

 1. Hej!
  Jag är lite nyfiken på om du alltid trott på Gud och varit kristen samt hur din ”komma-ut-process” var? Har inte så mycket med podden och förlossningsvård att göra men eftersom rubriken var fråga mig så gör jag så 😀. Du och podden är grymma!

  1. Wow!
   I poddintervjuer tänker jag ofta att det finns en brännpunkt som sällan är den som mina gäster först berättat om.
   Din fråga känns som en sån brännpunktsfråga!

   Jag lovar att svara. Tack!

 2. Du har nämnt i podden att du använt ramsor för att ge födande kvinnor något att fokusera på under förlossningen. Detta tror jag skulle passa mig och jag föder snart. Har du några bra ramsor på lager du vill dela med dig av? Kommer inte på någon alls själv.

 3. Det verkar väldigt spännande att vara doula, viktigt och häftigt samtidigt. Men hur är det, är det något folk har som arbete och försörjer sig på eller räknar man med att ha det som bisyssla och gör något annat för att försörja sig med på daglig basis. Tack för en fin podd som jag inte kan sluta lyssna på trots lång tid sen egen förlossning!

 4. Skrev ju en del förut men skriver igen här:

  Dina tankar kring att uppfostra söner som feminist.

  Gärna fler feministiska tankar.

  Är också nyfiken på din relation till din religion.

  Kan du leva på ditt poddande?

  Vilken är din drömgäst till podden?

  Är det något du önskar att du fick uppleva under en förlossning som du inte har upplevt än? (menar alltså dina egna förlossningar nu)

 5. Hej,

  Du pratar ofta i podden om att när kvinnan blir rädd under förlossningen så är det ”det värsta som kan hända” för man tappar fokus och har svårt att klara av smärtan och vägen framåt. Jag är inte rädd för smärtan och ser framemot förlossningen, men är rädd just för att mentalt bli rädd och ångestfylld eftersom jag har den tendensen kring smärta. Har du några tips för vad man faktiskt kan göra om rädslan eller ångesten kommer över en för att vända det tillbaka till fokus och närvaro och bryta rädslan?

  Tack för en jättebra podd och blogg!
  Emma

 6. Om man är väldigt förlossningsrädd och har sexuella övergrepp i bagaget, vilket förlossningssätt skulle du rekommendera? Kan man ha med doula även vid snitt? Vill absolut inte föda vaginalt men alla säger att det är det bästa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons