Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

Ideella doulor

Jag utbildar just nu doulor.
I nuläget håller jag på med min och min kollegas andra utbildning.

Några av våra doulor har uttryckt en önskan att jobba ideellt som doulor.

Därför letar vi nu med ljus och lykta efter er som jobbar inom socialtjänsten, på kvinnojourer och andra ställen där en utbildad resursperson med kunnande kring födande och en fenomenal utbildning i att vara en resurs utifrån andras önskemål behövs.

En doula träffar den som ska föda under graviditeten (om det finns möjlighet), rings in när förlossningen börjar och finns på plats till bebisen kommit alt så länge den födande önskar.
Oftast arbetar vi med en partner men doulan kan finnas där tillsammans med en vän/annan anhörig eller helt själv med den som föder.

Sprid gärna ordet kring detta!
Dela inlägget eller maila det till vänner ni tror det eventuellt gäller.

Söker er organisation en doula som arbetar ideellt (oavsett var i landet det är) så maila mig på forlossningspodden@gmail.com och skriv ”ideell doula” i ämnesraden.
Oavsett om ni vill veta mer eller söker en doula!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons