Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

kan inte sluta prata tydligen

”Vab-estetik”…

4B03BB60-F9FA-47DD-86C9-75469B85C732

Eftersom att hela veckan har gått åt att ställa in och ducka saker pga mina och sen barnens sjukdomar så körde jag ett race ikväll med FYRA telefonmöten på raken. Den längsta pausen varade i tio minuter vilket räckte för att kissa och äta lite.

Jag har dels pratat om doulande som en del i doulautbildningen med kursdeltagare. Men även lite annat bla ett samtal om hur socialstyrelsen skattar och värderar en födsel och en granskning av det mätinstrumentet.
Jag ville aldrig avsluta samtalet. Inget intresserar mig mer än att prata svensk förlossningsvård vad det verkar.

Nu ska jag förbereda det sista för doulautbildningens andra och sista etapp som börjar imorgon. Åh det ska bli så kul. En välkommen paus också för jag tror aldrig vi varit så sjuka som de senaste månaderna. Men nu ska jag få stöta, blöta och nöta doulatekniker och födandets filosofier i två och en halv dag.

Lyx!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons