Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. Jag spelar in podden i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru och våra två barn.

Annons

Makten och härligheten

8E12CE62-D307-43E2-A7AF-86AE41C5D785

Det finns ingen som helst anledning att skriva något om allt som pågår med Svenska Akademien när andra utrycker det så mycket bättre.
Mer än att jag alltid vurmat lite för nobelpriset i litteratur. Och på samma sätt som rojalister har svårt att svara på hur de på allvar kan bry sig om kungar och drottningar i ett modernt samhälle, på samma sätt känner jag inför litteraturpriset.
Töntigt och pompöst för somliga men för mig har det varit rätt viktigt och förr läste jag ofta de pristagare jag inte redan läst.
Därför känns det extra vidrigt med det som händer.
För egentligen är det här exemplet med akademien bara någon sorts offentlig enorm anslagstavla för sånt som pågår hela tiden överallt i olika former.

5A28DC2D-8EAA-4F07-8984-D3ACBCCAA8CF

Bild på min ljuvliga unge idag på vårpromenad. Den ljuvliga bebisen vägrar nämligen den nyinköpta vagnen och därför går vi rätt mycket nu.
Jag preppar för jobbhelg med en podd i ena örat och kudden mot andra (har inte hunnit lyssna på This American Life-avsnittet från i måndags än!!)

God natt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons