Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

Dag 6? Nytt jobbprojekt!

I helgen har jag ett par intervjuer och två samtal med deltagare i doulautbildningen jag är med och håller.

Jag älskar att få jobba och är inne i en period då jag längtar enormt till september när vår yngsta börjar på förskola.
Jag är dålig på att vara hemma och nu efter 14 månader har jag liksom tappat stinget helt…
Men tanken är att vår yngsta ska gå korta dagar det första året från och med september och beroende på hur det går kanske ett tag till.
Det är onekligen lyxen med mitt jobb, att jag enkelt kan jobba på kvällen istället och ta igen det jag missar av tidiga hämtningar. (Nackdelarna är å andra sidan rätt saftiga de också!)
Men får jag jobba ett par timmar varje dag så är jag en såå mycket bättre och gladare mamma igen. Kruxet just nu är att det är långt till september och att helgerna som är min egentliga jobbtid är korta.

Men så har jag skissat på ett nytt jobbprojekt ett tag. Något som inte på något sätt är förlossningsrelaterat, som har bytt skepnad hundra gånger och som fortfarande är väldigt löst i kanterna.
I nuläget är några få saker bestämda och som alltid vet jag inte om det kommer gå att förverkliga. Men om det blir av så siktar jag mot hösten/vintern nu i år.

Så i helgen ska jag utöver mitt vanliga jobb för första gången sätta mig ner med det nya projektet.
Kan det inte bli lördag NU?

Sist men inte minst:
Dagens tips – om ni har HBO, se miniserien ”Olivia Kitteridge”. Det är en av de bästa tv-upplevelser jag haft ever. Inte för att blåsa upp förväntningarna till något ouppnåeligt. Men helvete vad bra den var.
Jag har sett om den tre gånger och den blir inte direkt sämre.
9337B758-61EF-48EF-8FEF-DDD238C7DAE7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons