Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Dag 4 – Om Abort

Jag orkar inte läsa något som tar någon som kräver ansträngning och vidgade vyer/kunskap.
Det finns liksom ingen energi att inte bara mata på med saker som känns bekanta.

Men jag är innerst inne en läsare
(föga förvånande hände något med den statistiken när jag för fem och ett halvt år sedan blev förälder…) och jag har ett längt efter krånglig ny kunskap eller vackert språk. Som att längta efter ny mat och inte bara samma och samma hela tiden.
Så min nya grej är att läsa uppsatser och artiklar istället. Eftersom att tid och ork inte finns.
Jag söker hej vilt både på Google Scholar och på Diva, Digitala Vetenskapliga arkivet.

Anledningen till att jag tar upp det här är för att jag sedan jag spelade in veckans avsnitt varit upptagen med att läsa om abort. Först har jag tänkt på abort och sen behövt andras forskning och KUNSKAP i ämnet.

Inget om det praktiska, inte så mycket om abortveckor eller ens SD:s förslag att flytta från vecka 18 till vecka 12. Eller ”Kvinnors känslomässiga upplevelser av abort” osv.
Utan mer hur samtalet, kulturen och lagstiftningen går hand i hand eller skiljer sig. Och hur diskursen hos de olika lobbygrupperna formar motståndet och övrigas samtal.
För det måste finnas flera anledningar till varför ämnet är svårt att prata om tänker jag.

Nu hostar min bebis så mycket att jag ångrar att vi var ute så länge idag. Måste sluta skriva och ge honom vatten.
Men hoppas ni tycker om veckans avsnitt som jag såg ligger uppe nu!

6971A8D7-1CA1-41DC-B110-7D747AB1BB75

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *