Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. Jag spelar in podden i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru och våra två barn.

Annons

Utbildningar & att få lära sig mer

Det händer så mycket i mitt privatliv. Roligt, svårt, jobbigt och härligt. Men arbetsamt och energikrävande.

Men i helgen har jag och min kollega Anna Tallwe haft en doulautbildning. Eller snarare första delen av två 2 1/2 dagars block. Det gav massssor av välbehövlig energi.

004BFA7E-F2DE-4646-842C-10D25C623388
(Anna 👆🏽💛)

Medveten om att jag typ låter som någon som håller motivationsföreläsningar på företag nu, men det är så otroligt utvecklande och lärorikt att hålla våra kurser.
Alla funderingar, invändningar, egna uppleveler och frågor vi får, frågor som Anna och jag kan ha olika ingångar och svar på gör att jag lär mig mer.
Dessutom har inte doulat på länge nu och det känns så skönt att få grotta ner sig i det där svåra svåra och ändå fantastiska yrket även om jag av småbarns-skäl inte kan ta uppdrag just nu.

04422C36-09F7-4292-9DE9-D0A297853E93
(Delar av gänget i kursen 👆🏽)

I höst planerar vi en utbildning i Skåne och det ska bli jätteroligt att flytta lite på sig och träffa fler blivande doulor.
Jag och Anna drömmer också om att försöka hålla en längre upp i Sverige. Lite också för att dra igång doulakulturen där. Det finns många fler doulor och par som söker doulor än de olika parterna tror. Och det känns som att doulandet behöver en knuff där.
Men ingen av oss har någon koppling (utom att jag varje gång jag åker till Sollefteå vill flytta dit) så frågan är var kan flest människor komma?
Satsar man på Sundsvall? Umeå? Örnsköldsvik?
Inputs tages tacksamt emot!

2 reaktioner på ”Utbildningar & att få lära sig mer

  1. Vi bor utanför övik som är en stad jag absolut älskar, men jag tror nog på att flest har möjlighet att komma till Umeå eller Sundsvall. För dit kan man även som öviksbo åka :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons