Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

Vara med i podden?

Hej alla fina bloggläsare!

Nu är jag tillbaka. (Med nya strikta jobbregler uppsatta för att inte småjobba hela tiden. Men med bättre avsatt ”riktig” tid!)

Två av de vanligaste frågorna jag får i mail (till forlossningspodden@gmail.com) är hur man går till väga om man vill vara med i podden samt hur jag väljer gäster.

Har man lyssnat länge har man listat ut att jag inte lägger jättemycket tid på själva valet av gäster. Det är ett strategiskt tänk för att minska mitt eget inflytande på vad som berättas i podden.
Jag har alltid gillat tanken på podden som ett forum som lever ett eget liv med mig som deltagare snarare än någon sorts boss i toppen.
Men för att skapa mig en bild av en gästs förhållningssätt till sin egen berättelse vill jag gärna att man mailar kort vad man vill prata om eller hur ens erfarenheter varit.

Sen finns det några praktiska saker som är viktiga att veta.
– Jag spelar in lördag förmiddag och söndag eftermiddag
– Alla inspelningar sker i min stuga i Haninge (jag gör inga intervjuer via Skype eller dylikt)
– Barn kan dessvärre inte följa med
– Jag vill gärna att det gått helst sex månader efter att man fött innan man kommer till studion (om det är en födsel man vill prata om)

Känner man nu att det här låter lockande är man välkommen att maila! Är man långväga gäst som behöver lång framförhållning är det bra att nämna också.

7 reaktioner på ”Vara med i podden?

 1. Hej! Jag vill inte vara med i podden men undrar om det finns något avsnitt som tar upp att få dåliga resultat på kub-test? Vi är i den situationen nu o väntar svar på nipt-test. Det gäller inte DS utan trisomi 13 & 18 vilket är betydligt allvarligare. Om det inte redan finns något avsnitt som tar upp detta skulle jag bli jätteglad om någon ville berätta om sin erfarenhet – positiv eller negativ!

  1. PS: Jag vet förstås att podden främst handlar om förlossningar, men graviditeter och allt som kan hända på vägen brukar ju också finnas med…

  2. Åh vad jag önskar att jag hade ett avsnitt till dig som handlade om detta. Dessvärre har jag inte det (men skulle gärna ha).

   Önskar er allt fint och hoppas att allt går vägen 💛
   //Emma

   1. Tack Emma! Om det här går bra, (eller kanske även om det går dåligt…) så skulle jag gärna vara med i podden nån gång :)

 2. Hej,
  Mejlande en intresseanmälan för att vara med i podden innan jul men inte fått ngt svar, så tänker att det inte var aktuellt. Älskar hur som helst att lyssna på dig och dina gäster och ser varje vecka fram emot nytt avsnitt!😃🌟😍

 3. Hej! Jag mejlade för ett par veckor sedan för att kolla om intresset för min hemförlossning levde vidare:)! Du får gärna svara när du har tid och ork.

  1. Jag ligger helt klart efter med mailskörden, inte för att jag inte vill svara men för att mina barn och min familj behöver mig lite mer just nu.
   Jag återkommer om jag har möjlighet!!

   Allt gott //Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons