Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. Jag spelar in podden i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru och våra två barn.

Annons

I’m back

Jag har haft ngn sorts idé att jag ska blogga tre ggr i veckan men alla ni som tålmodigt kommer hit har ju noterat att det varit tyst ett tag nu.
Men just nu är det lite krisigt.
Krisigt som i – vi måste hitta ett sätt att få två människors jobb att funka med sömnlösa nätter och två barn som behöver mentalt närvarande föräldrar. Eller ja, någorlunda mentalt närvarande föräldrar.
Min doulautbildning drar igång snart vilket betyder extrajobb och min fru har det körigt.
Plus att vi bor i ett renoveringsprojekt som, även om det inte är vi som gör jobbet, ändå kräver massa jobb och inte minst städande.
Fast om jag skulle välja en sak i mitt liv som är jobbigast just nu skulle det ändå bli – MAT.
All jävla mat som ska inhandlas, kommas på, och lagas. Jag HATAR det och det känns som att när jag väl kommer på något alla verkar gilla så äter vi det tre dagar i veckan tills vi tröttnat.

Så – jag lever och mår bra. Jag är bara mitt uppe i processen reda ut hur vi ska hitta tempo och strategier. (Och ett magiskt sätt att lösa middagsproblemet…)

Under tiden – läs denna fantastiska text denna fantastiska text. Gärna två gånger.

3 reaktioner på ”I’m back

  1. Vi har samma problem med maten. Det störigaste är att vi har hittat på världens bästa strategi, men inte genomfört den än. Så ni kanske kan genomföra den istället.
    Vi tänkte skriva ett dokument med typ 20 bra vardagsrätter. Sen börjar vi uppifrån och går ner. Det ska även finnas länkar till recept. Så behöver man inte tänka var eviga dag på middagen och det blir kanske mer varierat än vår eviga spenatpasta.

  2. Låter som lite hektiska dagar just nu! Vi kör på Linas matkasse som kommer ända till dörren varannan vecka! Känns som semester att slippa planera och hittills har allt varit lättlagat också! Så det är ett tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons