Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. Jag spelar in podden i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru och våra två barn.

Annons

BB-marschen

Tack alla som kom och vrålade idag på olika platser i landet. Tack alla som arrangerat, planerat, styrt upp och fått saker att hända.
Och tack alla som kom fram under och efter marschen i Stockholm och sa snälla och fina saker, både om podden och om mitt tal.

IMG_2823

Det visar sig att ilska i tal bör doseras med måttlighet.. Den som tycker Filip och Fredrik pratar fort har inte hört mig när jag är arg över svensk förlossningsvård…
Men delar av mitt budskap gick hem, utsikten däruppe var smashing och vilken ära att få dela scen med så många fina kloka människor!

(Jag tog EN bild och det var den på Mia och Joseph som jag lade ut innan marschen så alla bilder är tagna av min fina vän Astrid som dessutom peppade och sprang och köpte Cola för att rädda mitt blodsocker ❤️)

IMG_2821 IMG_2824

Fina Hannah, vän tillika barnmorskan som delade ”fullt”-lappen som blev viral.

IMG_2825

En reaktion på ”BB-marschen

  1. Så grymma ni är!

    Jag älskar podden. Har inga barn och vet inte om jag vill ha heller men jag ääälskar att lyssna på historier om graviditet och födande. Jag har ett önskemål på gäst! Signe Siemsen. Hon bloggade för några år sedan och jag tror hon fick det här hyperillamåendet. Skulle så gärna vilja höra henne berätta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons