Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. Jag spelar in podden i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru och våra två barn.

Annons

Matias. Och min (livs)röra.

– Min bebis vill/kan plötsligt bara somna om han får skrika två minuter (argt) och ligga själv. Känns jobbigt (pga galet stresspåslag när bebis skriker) och lite konstigt.
– Nu MÅSTE något ändras här hemma i jobbupplägg/fördelning/verklighet. Jag vägrar ge upp podden som liksom är mitt syre nu. Men hur hinna? Hur ORKA? Hur vara sin egen bäste vän och supporter?
– Hoppas ni älskar dagens avsnitt med Matias. Inte bara för att Matias är klok och rolig utan för att hans perspektiv är viktigt och ögonöppnande.

Och så en bild på Matias och Didrik. Att det ligger ”post” från en postlek, bilar och bärsele spritt runtom känns nästan extra fint. Det röriga livet i bakgrunden av det viktiga livet.

IMG_1362

2 reaktioner på ”Matias. Och min (livs)röra.

  1. Hej Emma! Appropå orka och hinna podda, ska du inte göra så att man kan bli patreon (alltså skänka en frivillig slant per avsnitt) så kanske du kan frigöra mer tid för podden från annat jobb (eller ha råd att köpa hämtmat lite oftare?) ingen blir lyckligare av pengar men det underlättar ju onekligen.. jag skulle iallafall gladeligen kunna tänka mig att betala några tior per avsnitt, det här är ju ditt jobb!

    1. Tack för ditt fina fina förslag! ❤️❤️❤️
      Fler har föreslagit det men jag har känt att det känns lite trist att både lyssna på spons och sen vara patreon.
      Än så länge funkar det (och det har blivit mer hämtmat men också bättre avlastning!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons