Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Vården, hormonerna & renoveringen

Det händer så mycket spännande inom förlossningsvården, eller ska jag säga hos olika grupper som kämpar för förlossningsvården just nu. Jag får veta saker och det är mycket som ligger och pyser efter sommarens debatt.

I mitt liv pyser inget mer än hormoner.
Pms, plötsligt infall av att vi kanske haft fel och visst borde ha ett tredje barn (det är hormoner som talar, inte förnuft) och några tvättdagar utan inplanerade aktiviteter. Allt sånt som gör mig till en usel fru och morsa.

Den enda riktigt härliga nyheten här hemma är att vårt vardagsrum och matrum som bytt plats långsamt börjar bli färdiga.

IMG_2448

Den här vinkeln är husets vackraste. Än så länge. Fast nej, vackrare än så här kan det inte bli.

IMG_2452
Det är fortfarande en hel del kvar men vi anar någon sorts ljus i tunneln.

2 reaktioner på ”Vården, hormonerna & renoveringen

  1. Jag är ju inte alls insatt och får veta saker, men jag har samma känsla ändå. Det är jävlar anamma i luften. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons