Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Livet som BB-ockupant

Just nu ligger jag i sjukhusentrén till Sollefteå sjukhus tillsammans med både vuxna och barn på uppblåsbara knarrande madrasser.

IMG_2281

Vi är ett brokigt gäng på sex pers bestående bland annat av en jättetrevlig dam som tog med sin sticknign, en pappa som ska upp och jobba imorgon och två barn som varit här förr och verkar tycka att det är ett roligt sommarlovsäventyr.

Det är rätt mysigt här även om sömn i en sjukhusentré inte toppar min lista på bra ställen att sova på.
Men ett lokalt företag har skänkt en stor TV, andra en (ljuvlig) kaffemaskin och i ett litet kylskåp finns smörgåsar, mjölk och pålägg.
Det här är mitt livs första ockupation och jag vet inte vad jag hade väntat mig, men det är både mer ordnat och mindre dramatiskt än jag trott.

IMG_2276

IMG_2269

Här får jag en genomgång i förrådet med alla madrasser  som ska blåsas upp och skötas på diverse  vis.

Imorgon ska jag spela in lite intervjuer med lokala kämpar och försöka få ihop något som jag inte exakt vet vad det blir.
Men jag vill så gärna sprida kunskap och medvetenhet om situationen här. Och jag hoppas att alla som kan kommer hit och tar några pass. Att stänga den här förlossningen är ett svek men också ett säkert sätt att få unga familjer att flytta.

Nu ska jag sova. Eller vila (jag tror jag fick för lite luft i min madrass men kommer väcka alla om jag sätter på den där pump-grejen). 
Och så hoppas jag  SÅ att ni kommer tycka om avsnittet med Theresa som släpps om en halvtimme.

God natt 💛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons