Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Debattartikel

Expressen hörde av sig ett par dagar in i min semester och frågade om jag ville skriva en debattartikel.
Just den detaljen, att Expressen frågade mig är viktig för jag åkte till Gotland utan dator…
Jag tänkte att det skulle bli mindre jobb och stress då.

Allt det ångrade jag när jag fick plita ner en debattartikel på min telefon och sen maila den till en dator och sätta ihop till ett dokument.

Jaja, resultatet hittas här! Hoppas ni tycker om den och delar den allt ni orkar. Jag tycker nämligen att den belyser något som saknats i debatten.

5 reaktioner på ”Debattartikel

  1. Hej Emma! Jag blir både förbannad och sporrad av att läsa om vad som händer med kvinnovården, på Karolinska i Solna, på förlossningsavdelningar i Sverige. Jag vill agera mot att myndigheter ska få fatta beslut som uppenbart diskriminerar och riskerar vår hälsa, men jag vet inte hur. Därför undrar jag om du skulle kunna göra en efterlysning på din instagram eller liknande, efter personer som har koll på det juridiska inom vård, och vilka möjligheter det finns att påverka/anmäla/protestera mot beslutsfattarna? Kram och tack för en fantastisk blogg och podd!

  2. Åh vilken bra debattartikel. Du är grym på att uttrycka dig både i tal och skrift och jag här ju såklart din röst läsa upp artikeln som den trogna poddlyssnaren jag är!
    Det du gör är så viktigt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons