Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Världens bästa present-tips!

Didrik är nästan frisk efter fem(?) dagar med feber som kommit och gått. Jag har haft jättefina intervjuer hela helgen och känner mig pepp på livet, jobbet och människor i allmänhet
OCH
Nu jävlar ska ni få ett life hack värt namnet!
Ska du på barnkalas?
Plocka ut ett par tre leksaker tillsammans med ditt barn som barnet inte leker med längre men har gillat (för att undvika att barnet plockar fram en ”leksak” från någon McDonalds-låda).

IMG_1188
Slå in dessa tillsammans.
Swisha sen en peng till en hjälporganisation som sliter med den svältkatastrof som väntas döda EN MILJON BARN.
Skriv en grattis-hälsning i meddelandet i Swishet, skärmdumpa och printa.
Lägg sen i fint kuvert och ge till päronen som (förhoppningsvis) kommer bli glada. För i ärlighetens namn är det rätt sällan kalaspresenter träffar superrätt. Och chansen att de ska träffa rätt varken ökar eller minskar med använd (men fin) present.
Så istället fick de där obligatoriska pengarna gå till en bättre sak.
Präktigt? Kanske. Men det skiter jag i. Det är svinbra ändå.
IMG_1199

(Har man fått skatteåterbäring, känner sig rik eller har möjlighet kan man safta på lite med beloppet. Annars räcker tex 71kr till extra näringsrik mjölk åt småskruttar som behöver det mer än någonsin)
IMG_1200

Och den ljuvliga tvååringen som vi var på jättefint kalas hos idag verkade helt okej nöjd med minimatkorg och (noga) utvalda bilar (som hade olika features som min son ville visa den nye ägaren ❤️)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons