Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Den ENORMA studsmattan

Jag har alltid hävdat att jag aldrig kommer köpa en studsmatta.
De är fula, ska sättas ihop, plockas isär och förvaras någonstans samt kostar massor.
Hur mycket ”massor” är hade jag dessutom underskattat.
Men som med det mesta när det gäller barn och föräldraskap – allt behöver omprövas. Tusen gånger.
Och om min unge älskar att studsa betyder det lycka för oss båda (pga fysiskt trötta och glada barn är varje förälders dröm.)

Iallafall, vi valde modell enligt tester (sen jag gifte mig har jag blivit en sån som alltid googlar recensioner) men min kära fru sa att den storlek jag valt var ”jätteliten”.
Det skulle ”knappt” få plats två barn på den, så liten var den. Faktum var att det nästan var onödigt att köpa en om man valde en så liten som jag valt.
Hon argumenterade för en som var ”lite” större och eftersom att den bara var marginellt mycket dyrare gick jag med på det.

Spola fram till idag då det levererades ett ENORMT paket med en lastbil.
I det ENORMA paketet fanns tusen ENORMA delar till vad som närmast kan beskrivas som ett studsmatta liknande den som fanns på Cirkus Scott när jag var barn.

IMG_0614

Vi skulle förvisso ta bort indelningen av vår tomt som är kvar sen våra hundar levde. Men idag var vi tvungna att göra slag i saken för att denna ENORMA sak ska få plats. Och inte för att sätta obehaglig press på fru eller barn, men jävlar vad jag förväntar mig att det hoppas i den där ENORMA saken i sommar…

(På onsdag sänds avsnittet med min andra förlossning! Spännande, roligt och lite pirrigt på samma gång)

En reaktion på ”Den ENORMA studsmattan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons