Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Barbro Lindgren i mitt hjärta (och på Junibacken)

Det är sällan inbjudningar till olika event intresserar mig men för ett tag sen fick jag en inbjudan till Junibacken och deras nya Barbro Lindgren-utställning.
Jag ÄLSKAR Barbro Lindgren. Dagen jag upptäckte Loranga Mazarin och Dartanjang som ljudbok på biblan håller jag fortfarande som en livsomvälvande dag i min barndom.
För att inte tala om ”Jättehemligt” och ”Världshemligt” som var mina go to-böcker år efter år.

IMG_0091 IMG_0090

Nu fick jag strosa runt i det röda köket, kolla ner på poolen/garaget, öppna dörren till tigrarna och lyssna på både jazzig och fin musik (med Barbros texter dvs jag började gråta…)

IMG_0138

IMG_0085

Stora barnet (vi åkte ensamma bara han och jag!) var mest road av musiken och sen av pjäsen (som fick alla vuxna att skruva på sig pga perfekt beskrivning av vuxenbeteende!)

IMG_0120

Om ni får möjlighet – åk dit! Jag tänker åka dit en gång till. (Jag tror sommarutställningen började 22 juni?)

 

3 reaktioner på ”Barbro Lindgren i mitt hjärta (och på Junibacken)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons