Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Tre timmar innan förlossningen

Didrik har en snutta dagen lång eller ligga på en mamma-fas just nu.
Först var det stressande. Svinstressande.
Jag hinner inget, det blir varken middag, tvättat eller bloggat.
Och idag är dessutom en av veckans två jobbdagar.
Men jag insåg just att det är rätt bra också.
Utan tillstymmelse till dåligt samvete ligger jag nu i soffan och bara är.
Det slår det mesta!
IMG_9225

Igår när jag satt här i mitt soffhörn kollade jag igenom en massa bilder. Den här är tagen tre timmar innan vi åkte in till förlossningen. IMG_9044

Jag skickade upp Pia på övervåningen för att få vanka, lyssna på musik och vänja mig vid att det faktiskt högst troligen var på gång. När man pratar om födande missar man att det är (ofta) en period där man inte vet om eller vad som är på gång. På den där bilden hade jag inga smärtsamma värkar. Det var mer att det kändes i kroppen att det var något på gång. Jag hade smsat min pappa som skulle vara barnvakt att det troligen skulle dra igång under kvällen/natten, men jag var inte helt hundra.

Det känns verkligen som ett annat liv när jag ser magen (och uppsynen..) Tänk vad mycket kul vi hade framför oss! (Och har, jag vet.) Men det var så himla härligt, både förlossningen och första tiden den här gången. Jag skulle vilja ha tillbaka den veckan.

 

2 reaktioner på ”Tre timmar innan förlossningen

  1. Njut på i ditt soffhörn! 🙂
    Med vattenavgång a la Niagarafallet var det ingen tvekan för mig att det var dags att föda barn 😊 Är glad att hag fick uppleva att vattnet gick, delvis av den anledningen att man faktiskt vet att det är på gång då (även om det förstås kan dröja en tid innan barnet kommer ändå). När värkarna satte igång efter vattenavgången behövde jag aldrig fundera över om det var värkar eller inte. Och att få den där kicken att det blir så verkligt direkt liksom när vattnet går, det var häftigt!

  2. Du anar inte hur skönt det är att läsa att fler längtar tillbaka! Jag får ofta känslan att folk tror att jag är otacksam för barnet jag fått, eller inte tycker att det är roligt att ha barn, men så är det ju inte. Jag tycker bara att det är så himla roligt att föda barn. Jag vill bara göra det igen och igen och igen! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons