Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Himmel och helvete

 

IMG_7697

När livet som tvåbarnsmamma suger, då suger det verkligen. Här sitter jag i samma del av soffan som vanligt (bäst för matning), storebror är småsjuk, rastlös och sur och jag är trött och en ganska dålig förälder.

IMG_7731

När det tre timmar senare är bra däremot… När lillebror sover i vagnen, storebror leker själv på tomten, solen skiner och vi slipper jackor och jag kan röja och såga vinterstorms-grenar och kratta – ja, då är det oslagbart och perfekt.

En reaktion på ”Himmel och helvete

  1. Åh vad jag känner igen mig. Ena stunden några tårar och ”hur ska jag klara detta?!?!” och andra hundra procent njutning (tex när jag o kidsen gick ner till sjön, storebror studerade nöjt fåglar, hästbajs o kottar medan lillebror sov i bärsjalen).

    Det vore förresten kul att höra lite mer om hur ni bor! Jag bor själv på en liten gård mitt ute i småländska skogen sedan 2 år tillbaka, o då blir jag en smula nyfiken på hur ni bor 😊

    Ha det gott och hoppas att ni får fler njutningsstunder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *