Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Ett kapitel är över

Vår doula Karin var här idag på efterbesök, på dagen en månad sedan han kom.
Nu känner jag Karin lite och jag hoppas att vi kommer umgås ännu mer nu.
Men det var ett lite sorgligt besök för allt känns som ett tydligt avslut på ett sätt som helt har golvat mig.
Graviditeten, den där som jag gnällt, suckat och kämpat mig igenom, den är faktiskt slut nu.
Och det känns – sorgligt!?

Och den stora festen (för ja, lite så kändes min förlossning) som jag tänkt så mycket på är över.

Lite känns det som att ett kapitel i livet är över. Ett helt annat kapitel börjar givetvis (och upptar både dag och natt med några få ynka timmars mellanrum.)

Hade någon sagt att jag delvis skulle sakna att ha honom i magen när jag väl var gravid hade jag (och många Förlossningspodden-lyssnare…) skrattat.
Men här sitter jag ändå med hormoner och trötthet.
Och saknad.

IMG_6560

Den sista magbilden medan solen börjar gå upp över Söder. Tagen precis två timmar innan han kom.

En reaktion på ”Ett kapitel är över

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons