Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Sin egen bästa vän

Jag jobbade i helgen och på söndagskvällen var jag iväg på en konsert (som jag dock halvsov mig igenom).
Men helgen har satt sina spår och jag är fortfarande HELT slut.
Dessutom har jag ännu lägre blodtryck nu än under graviditeten så allt är lite svajigt.
Fysiskt that is..
För fan vad mycket lättare det är att vara nybliven förälder när själen är med och mår bra. Då är det liksom bara trötthet och nån enstaka ofarlig svimning. Inte stormar och kaos. (Och visst, vi har vårt med någon sorts tvåbarnschock eller iallafall anpassning, och det knarrar och dricks kopiösa mängder kaffe här också.) Men det är betydligt lättare när man mår bra i själen!!

Jag är dock noga med att ha så låga krav jag förmår.
Det är vansinnigt rörigt här hemma (på en nivå som skulle ge vem som helst ångest) och det blir både vår lite för dyra men högt älskade indiska hämtmat och massa småäckliga halvfabrikat (vilket är fine om det inte vore för att ingen riktigt gillar det utan alla sätter sig med en smörgås efteråt).
Men jag försöker lyda mitt eget eviga råd att vara sin egen bästa vän.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons