Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

Sömnrutins-människor & glada nyheter

Anna Lavfors (som bland annat gästat Förlossningspodden) skrev ett så fint inlägg idag på instagram. Det handlade om det som döljer sig bakom instabilderna som läggs ut.
Ett ämne jag ibland tycker är tröttsamt, men i det här fallet träffade mitt i prick.
I korthet gick det ut på att Annas fem veckor gamla dotter skriker, skriker och skriker. Och att fler ”tips” av typen ”det viktigaste är goda rutiner” kan få vem som helst att vilja slå någon hårt i ansiktet.
Jag önskar ingen ett skrikigt/känsligt/kolik/reflux-barn, men ibland ÄR det ju lite praktiskt när de föräldrar som utgått från att det är deras egna briljanta metoder som ligger till grund för problemfria nätter eller matningar får ett barn som inte alls förstår vitsen med nattsömn. Trots alla perfekta rutiner.

För övrigt har jag glada nyheter för er som saknar podden – imorgon börjar jag jobba!
Tanken från början var inte att jag skulle börja tre veckor efter förlossningen men jag har mått så himla bra och längtar tillbaka till jobb. Så från och med imorgon kommer jag att jobba helger och vara föräldraledig på veckorna (tala om det bästa av två världar).
Det dröjer såklart lite innan podden når er, men inte jättelänge och jag lovar att berätta mer nästa vecka.

9 reaktioner på ”Sömnrutins-människor & glada nyheter

  1. Helt rätt! Ge inte de som har kolikbarn etc dåligt samvete för att de gör fel. Mitt första var inga problem . Nr 2 hade svår kolik. Trots att jag var coolare o är av naturen sån att jag försöker ha rutiner.
    Sist men inte minst….. Vad KUL att podden kommer tillbaka snart! Älskar den. Är en mormor som väntar mitt tredje barnbarn. Så intressant att lyssna på denna podcast.

  2. Ååååååååh vad glad jag blir!! 😍 Är i v 23 och har liksom trippellyssnat på alla avsnitt snart, hoppas jag hinner några nya innan jag föder. Tack för en svinbra podd du är en stjärna!

    1. ❤ (känner mig sannerligen inte som en stjärna men suger i mig varje stavelse dagar som denna..)

  3. Åh vilka underbara nyheter! Både att du mår så bra och att det snart blir mer podd! Jag har lyssnat igenom alla avsnitt och har abstinens :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons