Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Heminredning och hugg

Jag vet inte om bebis fixerar sig, om det här är någon sorts foglossning eller en kombination, men FY vad ont det gör periodvis nu.
Idag när vi hämtat på förskolan så åkte vi och kollade på kakel och golv till nya gästtoaletten.
Barnet i magen sparkade och det kändes som att någon högg mig i underlivet (jag förklarade det för min fru som att det kändes som att bebis borrade sig ner i fittan. Och ja, det känns precis som det låter – hemskt.)
Barnet utanför magen var å sin sida jättearg för att jag inte förstod hans fråga ”Varför Bamse inte pratar på riktigt”?

IMG_5601

IMG_5602

Jag fick stå och pusta och stånka mellan visningsrummen på kakelbutiken.
Jag tror eventuellt att vi nu iallafall valt golv till men inte kakel och definitivt inte tapet.
Jag drömmer heta drömmar om den här tapeten som är nedsatt och nu endast kostar lite MER ÄN TVÅTUSEN per rulle…!?

IMG_5529

Vi behöver dock bara en rulle men minsta beställning låg på två rullar och 4200kr känns magstarkt när vi behöver så himla lite.

För övrigt har jag precis dammat av min gamla doula-litteratur och börjar på riktigt känna mig taggad inför förlossningen igen.
Det går upp och ner mellan att mest känna att det ska bli jobbigt och krångligt!? (fråga inte!!) och att det ska bli skithäftigt.
Just nu är jag på ”skithäftigt” och vill att de drygt 35 dagarna det är kvar ska gå superfort.

4 reaktioner på ”Heminredning och hugg

  1. Dedär huggen sa min bm var att bebis sjunker ner lite och sen har rätt mkt plats till huvudet så det är det som ”slår” i bäckenet liksom. AJ iallafall.

  2. Helt orelaterat till inlägget, men TACK för förlossningspodden! Har lyssnat igenom alla avsnitt och de hjälper verkligen mig att närma mig min första förlossning med lite större mod och trygghet. Helt ovärderligt.

    Hoppas att den positiva känslan inför förlossningen håller i sig nu på upploppet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *