Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Tisdag = Förlossningsfilm

Ang blogginlägget igår om födande som varit utsatta för sexuellt våld, jag fick några kommentarer här på bloggen och tiotalet mail. TACK!
Dels fick jag konkreta kunskaper i hur det ser ut och vilka riktlinjer som finns.
Men sen fick jag själv ett par tankeställare både från kommentarerna på bloggen och i mailen kring hur jag tänker mig att detta trauma ska ta sitt uttryck.

Det är mer födslar i mitt liv och medvetande nu än på länge. Dels en födsel jag själv doulade, men också för att jag efter att ha träffat min doula Karin nu börjar känna peppen igen. Graviditetens första halva tycktes jag ha glömt bort själva födandet och kände mig mest lite orolig för tiden efteråt, både fysiskt och psykiskt.
Men efter att ha träffat Karin så kände jag mig så peppad på själva födseln att jag kollade några youtube-klipp.

Så nu på bloggen – det första fasta inslaget!
Varje tisdag kommer jag att rekommendera er youtube-klipp och liknande med födslar.
Jag tänker att minnesregeln vi behöver ha med oss hela tiden är – bara för att Jag inte skulle föda på det viset (för allt smör i småland) betyder det inte att jag kan tycka det är häftigt och/eller lära mig något.

Veckans ”Föda på youtube” film ser ni här
Filmen visar en vattenhemfödsel och det jag gillar är att mellan värkar är hon avslappnad, kan prata och har lätt att skratta. Och så är det så fina textrader om hur hon där och då kände sig.
Informativt och spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *