Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

VAB, äppelmos och regn

Jag hade tänkt skriva en text om anknytning och varför vi är så tysta kring det som är jobbigt när vi just fått barn, men min son har haft feber hela helgen.

Två middagar och ett ”sommarens sista dopp” ihop med kompisar fick ställas in och istället har vi druckit saft och tagit tempen.
Det går fort att glömma hur tröttande det är att vara uppe på nätterna med barn… Min son fyller fyra i vinter men jag kan för mitt liv inte minnas att jag var så här trött jämt för bara fyra år sen!?

I alla fall, texten om skam och ensamhet som nybliven förälder får helt enkelt marinera en stund till.
Det spöregnar idag vilket ger oss en perfekt anledning att stanna inne, elda i kaminen och kolla på Madicken. Tanken är att det ska bli äppelmos av äpplena vi plockade igår också!

2016-08-29 09.35.51

2016-08-29 09.34.47

En reaktion på ”VAB, äppelmos och regn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *