Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

En bulle i ugnen och en blogg i rymden

Så har jag efter en massa velande och ”nej tack” äntligen blivit med blogg.
En ”jag är gravid, har en podcast och är doula”-blogg. (Om den beskrivningen nu gör någonting klarare eller mer spännande!?) Jag tror att anledningen till att det dröjt mest berott på att Förlossningspodden har tagit väldigt mycket tid och jobb att få igång.
Men nu är jag igång och det ska bli jätteroligt.

Och idag har vi varit på ultraljud och sett lillskrutten i magen.
En bulle i ugnen och en blogg i rymden alltså.
Det känns som att den här hösten kommer att bli himla fin. Dessutom har jag kylen full av citroner och Icas ekologiska tomatsalsa (som jag är besatt av) så jag saknar ingenting just nu.

Efter ultraljudet idag gick jag och min fru lite fnittriga därifrån och åt lunch tillsammans innan jag skyndade hem och mötte upp en gäst till Förlossningspodden.  En intervju som för övrigt blev jättebra.
Kanske att den där trötta graviddimman som har känts värre den här graviditeten har börjat lätta nu? (Snälla låt det vara så)

Imorgon har jag två intervjuer och en himla massa mail att svara på.
Och så måste jag dammsuga studion som både är dammig och ganska skitig för att Ian sprungit in och ut med smutsiga skor.
Han tror förövrigt att mitt jobb går ut på att fika med kompisar i studion. Och att jag ibland ”är med när bebisarna kommer ut från snippan”.

En inte helt felaktig beskrivning av mitt jobb i och för sig..

 

En reaktion på ”En bulle i ugnen och en blogg i rymden

  1. Hej! Nu har jag läst hela bloggen från slut till början. Och betar av poddavsnitten i turordning när jag har en stund över (oftast på tåget).
    SÅ viktigt och bra ämne! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *