Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. Jag spelar in podden i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru och våra två barn.

Annons

Buhu

F9D1748F-CF90-45FB-9256-712E02730651

Inget funkar.
Jag har haft migrän till och från i fem dagar.
Det är stökigt och rörigt i mailkorg, kalender och i alla sovrum.

För att få skratta och sluta tycka så förbannat synd om mig själv ska jag lyssna på ett av världens roligaste poddavsnitt.
Ingen annan förstår varför detta är historiskt roligt.
Men det är det.

God natt.

870DDE4C-E8A0-47F8-924F-4C0CB6676EC7

 

Annons

Ha lite fel nu och då

På mitt instakonto så råder viss debatt ang ämnet jag skrev om igår kring att ”käka” onödiga värktabletter.

Och även om jag tycker att de som inte ser tilltalet i rapporteringen som jag ser det har fel. Och att de som tycker att forskarens uppmaning att inte äta alvedon i onödan är en bra uppmaning, 

SÅ GILLAR JAG ATT DET TYCKS. Och att det generellt tycks rätt pedagogiskt och sakligt.
Och konton, iallafall feministiska, där de flesta instinktivt känner att ”här ska man tycka på det här sättet, annars är/har/tycker man fel” är om inte farliga så iallafall inte särskilt utvecklande. Då stampar vi bara.
Ni får jättegärna hålla med mig(!!) och passa på att rasa av er lite kring hur irriterande/fel/vansinnigt somligt är.
Men om ni inte håller med och vill uttrycka det – gör’t!! Det är så vi lär och utvecklas.

Och, veckans tips – det är jätteskönt att minst en gång i veckan skriva i något kommentarsfält när någon påpekat något eller i ett mail man fått med berättigad kritik;

”Det har jag aldrig tänkt på. Fan, du har helt rätt!” Eller ”Jag hade fel där! Sorry!”

Det betyder ju att man den veckan lärt sig något eller börjat tänka bredare.

Oh well, Nu ska jag spela in pratan till morgondagens avsnitt! (I sista sekund) och sen slutmixa det (lägga ihop alla spår med reklam, citat-blurbs från avsnittet, musik, reklam och levla ljud osv).

Hoppas ni tycker om avsnittet!

Annons

Hej alla gravida

63CDE5BE-3943-455C-ACC2-19CB738DA156
Nämn en grupp i samhället som är myndig men som ändå kan uppmanas att inte äta värktabletter i onödan.

Rätt svar: Ja, så klart vuxna människor som har ett barn i magen. Gravida – en grupp som själva blir till barn i diverse människors ögon och får oombedda råd kring allt mellan himmel och jord. Omsorgerna avlöser varandra.

Men märkligt nog upphör den omsorgen när det gäller direkta omsorger om den som är gravid. Själva behållaren. Det som finns i magen ska skyddas, men den som bär på ett barn ska inte hålla på och gnälla.
Att vara gravid är minsann ingen sjukdom, det är en ynnest och den som klagar älskar inte sitt barn.

Men kanske kan vi rikta det där välvilliga fokuset som i forskningen ovan riktats mot bebisens fortplantningsförmåga till hur bebisen mår av att den som konkar runt på den hela dagarna är stressad?
Kan vi inte få studier på hur stressade barnmorskor, rädsla för att inte få plats på förlossningen och hur snål eftervård påverkar bebis och mamma?
Kan vi inte foka på det? Om inte i forskningen så åtminstone i rapporteringen av den.

VI BEHÖVER NÄMLIGEN INTE VETA ATT DET ÄR DUMT ATT STOPPA I OSS ALVEDON VI INTE BEHÖVER.

Inte i någon verklighet kan det räknas som en nyhet att rapportera.

Annons
Annons

Nu hjälper vi en medsyster!

Hej alla fina medsystrar,

Jag undrar om ni kan hjälpa mig att hjälpa någon?

3F3ECA3D-767B-47C0-8DC4-1C852570342C

Hon som har kontot prostituerad_less på Instagram bor just nu i ett skyddat boende. Det pågår en polisutredning pga de anmälningar hon gjort av de våldtäkter hon utsatts för och det gör att polisen har beslagtagit hennes dator som en del av bevisningen.

Men hon behöver en dator av flera anledningar och under en av hennes livesändningar ville många hjälpa henne genom att swisha. I nuläget kan hon inte lämna ut några uppgifter och det går inte att skicka saker.

Men, nu finns en lösning på allt det!

Jag ska av olika anledningar träffa henne om en dryg vecka. Och visst vill vi att hon ska få en dator då? Fan vad vi vill att hon ska få en dator!

Om ni swishar mig, en tia eller tjuga eller vad ni kan avvara, så lägger jag till det som eventuellt fattas. Och får jag in det jag behöver så uppdaterar jag här och på mitt Instagram-konto på en gång!

Mitt nummer är 070 443 1999

 

annons