Jag heter Desirée. Kallas för Dez på nätet. Gift med min man Henrik och vi har 2 småbarn. Vår dotter är 5 år och vår son är 2 år. Mycket av bloggen kommer handla om att försöka balansera vardagen med 2 barn istället för 1… Hur ska detta gå? Det blir nya utmaningar och nya rutiner.

Vi har förlorat vår dotter del.1

För exakt 1 månad sen kl 21 så somnade vår dotter Angelina in…

Jag är fortfarande förkrossad, ledsen, arg och förtvivlad…

Ska försöka berätta kort om vad dom hänt.

När jag var gravid i vecka 36 hos min mödrarvårdscentral så upptäckte man att vår dotter inte hade gått upp i vikt. Alla mina värden har alltid varit bra. Och jag har inte haft illamående eller ätit dåligt? För säkerhetsskull så ringde de till Östra Sjukhuset och bad de boka en tid för mig där för en bättre undersökning. Jag och min man åkte dit till specialist mottagningen på bottenplan. Där göra de ett ultraljud men hon som undersökte mig mätte endast barnets huvud, ben, vikt m.m och vi fick resultatet att barnet endast väger 2kg när det egentligen ska väga 3kg. Hon som undersökte mig kunde inte ge oss ett exakt svar på varför det hade blivit såhär? Det kunde kanske vara något fel på moderkakan och att man måste göra ett kejsarsnitt på mig för att ta ut henne i värsta fall. Hon bokade sen en tid till mig, till ett riktigt ultraljud undersökning.

Den 23 augusti åker jag dit själv. Denna gången var det en läkare som undersökte mig. Hon konstaterade att barnet väger 2 kg och att hon vill kolla hjärtat på barnet. Hon ringer efter en hjärtspecialist. När hjärtspecialisten undersöker vår dotter under ultraljudet så nämner jag att min pappa har hjärtfel och att min mans syster har haft blåsljud på hennes hjärta så det kanske är något sånt vårt barn har? När allt är klart ber hon mig sätta mig ner i soffan som står i hörnet. Hon säger att vårt barn har ett hjärtfel. Hon visar mig hur ett hjärta ska se ut och sedan visar hon mig vad felet är någonstans på vår dotters hjärta. Sedan säger hon att det går att ”laga” och att detta hjärtfel oftast är kopplad till Down Syndrom. Jag får panik och bryter ihop och grinar!

Läkaren kommer sedan in till rummet och erbjuder mig om jag vill göra ett vattenfoster prov och det vill jag. Jag behöver veta mer för jag fattar ingenting?!? Läkaren ger mig en tid imorgon för att ta vattenfoster provet. Jag ringer sedan till min pappa och ber han hämta mig då min man passar våra barn. Fredagen den 24 augusti åker jag och min man dit och vi försöker få mer information men läkaren kan inte ge oss något svar? Kub testet är iofs endast 90-95% säkert. Så har vi så otur? Hon lovar oss att ringa senast på måndag eftermiddag som senast efter att labbet hört av sig till henne.

Hela helgen blir förstörd. Jag kan inte sova och gråter på kvällarna. Alla mina tankar snurrar runt i huvudet. Vad har hänt med vårt barn? Har jag gjort något fel? Hur allvarligt skadad är hon? Är det Down Syndrom? Hur skadat är hennes hjärta egentligen? Kan hon få ett normalt liv efter jag fött henne? Men ingen ringer oss på måndag. Ingen ringer oss på tisdagen. På onsdag eftermiddag ringer läkaren min man…