Jag heter Desirée. Kallas för Dez på nätet. Gift med min man Henrik och vi har 2 småbarn. Vår dotter är 3 år och vår son är 1 år. Mycket av bloggen kommer handla om att försöka balansera vardagen med 2 barn istället för 1… Hur ska detta gå? Det blir nya utmaningar och nya rutiner.

Annons

Elak mot sin lillebror

Jag och henke vet inte riktigt vad vi ska ta oss till när det gäller Alyssa…? 😐

Hon har varit elak mot Anthony helt enkelt. De har kunnat leka tillsammans jättebra förut, inga problem alls! Men nu när Anthony lärt sig gå så kan de endast leka i ungefär 15 minuter innan något går fel… Igår t.ex. Så hade hon sin platta i knät i vardagsrummet. Anthony kom och rörde plattan och då blev hon sur och sparkade han i magen. Inte så hårt tydligen eftersom han inte grät och han hamnade sittande på golvet. Men ÄNDÅ! Jag blev så arg på henne! 😡 Sa till henne att aldrig sparka på honom, tog plattan och hänvisade henne till hennes rum. Och hon grät istället. Idag såg henke henne tvinga i Anthony en leksaks sked rätt in i munnen, långt in. Han blev arg och sa att sluta göra dumheter och hänvisade henne till hennes rum. För det är så vi gör just nu när hon gör elaka saker. Hänvisar henne till sitt rum och stänger dörren. Sedan efter en stund går vi in och pratar med henne. Säger att hon har gjort fel och ger henne en kram. Hon vet även om att man bara ska klappa, krama och pussa lillebror. För jag brukar fråga henne ibland vad som gäller när man är med lillebror och då svarar hon mig korrekt. Men ändå gör hon samma misstag gång på gång! Jag blir tokig snart!?! ☹️

Jag måste verkligen boka in ett möte med BVC. Ska se om man kanske kan göra det här i Kramfors? För vi är som sagt hemma i Göteborg i augusti först. Om det inte sker några ändringar…

Har någon av er där ute något tips till oss? Vad har vi gjort för fel?

Annons