Jag heter Desirée. Kallas för Dez på nätet. Gift med min man Henrik och vi har 2 småbarn. Vår dotter är 5 år och vår son är 2 år. Mycket av bloggen kommer handla om att försöka balansera vardagen med 2 barn istället för 1… Hur ska detta gå? Det blir nya utmaningar och nya rutiner.

Bröstmjölk

Tidigare har jag skrivit om att jag både ammar och ger ersättning till min son, Anton. De tider jag inte ammar är från kl 12 – 18. Och jag hade redan bestämt att sluta efter 3-4 månader att amma honom. Igår blev han 3 månader men redan för 2 dagar sen ville han inte ta bröstet? Sista ”natt” maten brukar han vilja ha runt 5-6 tiden sen brukar han äta ca kl 8 igen. Men nu vill han inte ha bröstet kl 8? Det är 3 dagen idag som han inte vill ha så jag fick ge han ersättning istället. Mina bröst känns faktiskt ”tomma” och de verkar inte växa mer?

Jag vet att jag har missat att ge honom bröstet på kvällen kl 20 (sista amningen innan han sover till kl 5-6) och så har han inte fått bröstet kl 10-11. Istället har han fått ersättning dessa gånger av min man. Detta verkar tydligen räcka till att mina bröst inte producerar mer mjölk på 2 dagar. Trodde verkligen inte att det skulle gå så fort! Så på måndag ska jag nog börja ge han ersättning alla tider…