Jag heter Desirée. Kallas för Dez på nätet. Gift med min man Henrik och vi har 2 småbarn. Vår dotter är 5 år och vår son är 2 år. Mycket av bloggen kommer handla om att försöka balansera vardagen med 2 barn istället för 1… Hur ska detta gå? Det blir nya utmaningar och nya rutiner.

Bröstmjölk och ersättningsmjölk

Igår blev vår son Anton 2 veckor gammal. Och om jag ska vara ärlig så längtar jag redan nu tills han blir 6 månader p.g.a. då kan han äta vanlig mat som resten av familjen. Har nog dessa känslor för att jag känner att man blir så ”låst” av att amma och att det var jobbigt att få mjölkstockning med feber, såriga bröst (igen) och att jag hade så ONT de första 5 dagarna i magen för att livmodern drog ihop sig varje gång jag ammade honom. Jag hade faktiskt ingen aning om det sist nämnda utan fick reda på detta på BB. Så när man föder sitt andra, tredje eller fjärde barn så är det alltså garanterat att du får ont i magen när du ammar ditt barn. Usch, det var jobbigt… Det är verkligen inte lätt med amningen!

Just nu är allt bra med mina bröst. Har fått allt att fungera. Jag har även delat upp dagarna då jag ammar vissa tider och andra tider ger jag honom ersättning. Jag tycker detta funkar väldigt bra och har som mål att göra detta i 3 månader sen endast använda ersättning. Sen är det lite så att jag skäms över att amma ute på offentlig plats. Jag vet att jag inte ska känna så men jag känner att det är väldigt obekvämt för mig. Därför är ersättningen en ”räddare i nöden” för mig. Och jag vill bara säga till er alla andra mammor att ni är grymma som kan/vill amma ute bland folk/stan m.m. Vi alla är olika så jag tycker man ska respektera mammors val när det gäller att välja amning eller ersättnings mjölk.

 

 

2 reaktioner på ”Bröstmjölk och ersättningsmjölk

  1. Så skönt att amningen fungerar nu! Då vet jag vad jag har att vänta om det är så för alla, det där med ont i magen vid amning. Jag ska föda barn nr2 vilken dag som helst nu.
    Jag har faktiskt lite samma ”rädsla” över att amma offentligt. Det känns inte naturligt för mig när andra ser på. Jag blir stressad och känner mig väldigt obekväm.

    Lycka till, kram!

    1. Hej! Vad skönt att höra att jag inte är den enda som känner mig obekväm att amma framför andra. När det gäller amningen med andra barnet så var beredd att livmodern kommer dra ihop sig och det gör tyvärr jätte ont. Nu är alla våra kroppar olika men det kan ta upp till 1 -2 veckor tills det slutar att göra ont och man får bara ont när man ammar sen så försvinner smärtan efter ca 1-2 minuter.

      Lycka till du med 🙂

Kommentarer inaktiverade.