Jag heter Desirée. Kallas för Dez på nätet. Gift med min man Henrik och vi har 2 småbarn. Vår dotter är 3 år och vår son är 1 år. Mycket av bloggen kommer handla om att försöka balansera vardagen med 2 barn istället för 1… Hur ska detta gå? Det blir nya utmaningar och nya rutiner.

Annons

Gravid igen

Hello alla!

Har inte hunnit att uppdatera er men nu väntar vi vårt 3:e barn. Det kommer att bli en flicka .

Idag blev jag vecka 28. Och jag känner väldigt tydligt hur min mage växter sig större för varje dag. Jag fick bristningar på min mage när jag var gravid med Anthony (2:a barnet) och just nu gör de ont varje dag. Är tvungen att smörja mig med olja 2 gånger/dag och det är jobbigt. Damn, jag hoppas bara hon inte gör de värre.

Men jag längtar efter henne så mycket! ❤️

Vår dotter

Vår dotter

Annons

2018

Imorgon den 8 januari börjar jag jobba igen. Mamma ledigheten är slut. Har varit borta från jobbet i 1 år och 6 månader. Just nu har jag lite blandade känslor… 😑

För imorgon börjar nya rutiner för oss och barnen. De kommer få längre dagar på förskolan. Så jag är orolig för dom men samtidigt känns det gött att få göra något annat och tjäna pengar igen så jag kan spara till framtiden. Men samtidigt kommer jag sakna mina små älsklingar. 💗 Men ändå kul att träffa mina arbetskamrater igen.

Som sagt, väldigt blandade känslor…

Vi får se hur min dag går imorgon.

Godnatt

 

 

Annons

8 december. En dag jag aldrig glömmer

Idag åt vi middag hos mina föräldrar och efter middagen fick jag helt plötsligt en känsla som jag inte kan beskriva…

Barnen var hos min pappa på övervåningen medans jag var med min mamma i köket. Jag frågade mamma om det var idag morbror dog. .? Mamma blev osäker och var tvungen att kolla upp det. Sedan bekräftade hon att det var idag han dog. Jag blir så ledsen fortfarande. Det har nu gått 13 år sen han lämnade oss. Men det gör lika ont nu som det gjorde då.

Jag önskade jag hade spenderat mer tid med honom.

Jag tänker på dig morbror. Kan aldrig glömma dig.

Annons

Anthonys Fredag

Idag var första dagen jag lämnade Anthony själv på förskolan. Tiderna idag var från kl 9.00 – 11.30. När vi kom dit idag så blev han grinig och ville inte gå in själv till rummet. Så jag bar in honom till rummet och när jag väl ställde ner honom mot golvet så gick han in till ett rum där förskolan har byggklossar. Då passade jag på att prata med en pedagog och gav henne napp och plast mugg där jag hade skrivit Anthony på, så att de skulle veta att det var hans. Hon sa att det var en toppen idé. Sedan tyckte hon att jag borde smyga iväg utan att säga hej då, så det gjorde jag…

När jag väl hämtade honom igen så sprang han till mig direkt! De 2 fröknarna som var där berättade att han hade varit jätte duktig. Han hade inte grinat något eller ropat efter mamma eller pappa. Han hade även lekt bra med de andra barnen. Däremot hade han ätit lite lunch och Anthony ville inte att pedagogerna skulle mata honom. Fröken Sandra sa att jag skulle vara stolt över honom för han var duktig på sin första dag utan mamma. :-)

Tro mig… Jag är så lycklig och stolt över honom att han mår bra och har kul på sin förskola.

 

 

Annons

Anthonys första dag på förskolan

Idag kl 13.30 hade jag möte på förskolan med en av Anthonys fröknar. Vi satt i ett eget litet rum med stolar och ett bord. Detta blev inte Anthony glad av och började gråta. Som tur var hade jag med mig russin och vatten så han fick lite ”underhållning” medans jag pratade med fröken. Då gick det lite bättre att prata. Sedan gick vi till avdelningen där de andra barnen var i och så mötte vi 2 andra pedagoger. Väl där så hittade han en hörna med spegel, trä bitar, en ljus slinga och tyg som såg ut som ett träd inomhus. Han började direkt känna på sakerna och tittade runt. Efter det så såg man att han trivdes med sakerna och barnen. Han hade kul. Jag blev så glad ☺

Schemat är: Onsdag och torsdag kl 9-10.30 och fredag kl 9-11.30. På fredag är det tänkt att jag bara ska lämna honom där.

Nu får se hur resten av veckan kommer att gå…

Jag är ändå fortfarande lite nervös… Men går allt bra som idag så behöver jag nog inte ens vara med nästa vecka för inskolning, utan då  räcker det med att lämna honom bara.

Håll tummarna! 😉

annons