Stolt mamma till två små tjejer. Sambo med de vackraste ögonen i världen. Stort Winnerbäck fan. Tycker att livskvalite är att sitta i gräset och njuta av livet en ljummen dag. Fyndar gärna och ofta vilket jag delar med mig av till er. Det svarta huset för att vårat renoveringsobjekt sakta men säkert förvandlas till just Det svarta huset. Det är där bakom det vita planket vi bor, lever och drömmer. Kontakt: johanna_bloggar(snabela)hotmail.com.

UnderBARA BARNmässan

Tänkte att jag skulle uppdatera er på hur mässan var för mig på UnderBARA BARN! Vi startade bilen härifrån ca 07:00 på fredagen och kom efter en förvånansvärt smidig färd fram till mässan i tid! Vi hamnade bland de första i kön tio minuter innan öppning och styrde stegen mot de montrar vi var mest nyfikna på först och vi var väldigt nöjda med utbudet.

Name it hade tag tre för 100:- på tröjor och t-shirts så i deras monter var det knökfullt med folk. Maxomorra hade även de riktigt bra priser i sin monter. Hos kameleont design kunde man rota runt i ett par lådor med fyndplagg, annars fanns det nyheter till mässpriser att köpa (ca 20% rabatt på det). Lille-Lo syr barnkläder med inspiration från 70-talet- väl värt att titta närmare på för oss som gillar det! Finns såklart massor av utställare som är väl värda att nämnas, många hade dessutom bra mässpriser och erbjudanden medans andra inte hade det (handla med 10-20% rabatt kan man göra på nätet nästan närsomhelst i dagsläget så det gör inte att man impulsshoppar direkt). Jag är absolut ingen person som springer och jagar/ ber om gratisgrejer så jag har ingen vidare koll på vad man kunde få i olika montrar men hörde rykten om tandborste/tandkräm hos folktandvården, soppa hos Felix, de första betalande kunderna hos Geggamoja fick en goodiebag och reflex hos något företag tror jag. En annan märklig grej var att saker ändrade pris från dag till dag eller timme till timme, vissa saker som först var gratis för barnen blev sedan att kosta osv.

Mina köp och fynd;

DSC_0166 (2)Me &i hade riktigt mycket fint i sin monter och alla barnkläder kostade 100:-/st så det blev en del därifrån. Jag har nu för första gången vågat mig på att testa frotté samt en heldress och vet ni? Båda är verkligen helt fantastiska så det kommer helt klart bli mer av den varan! Massa fina färger till Mini, både i kommande storlek 86/92 och nästa 98/104!

DSC_0168 (2)Fick bli en sådan tunika till både tjejens nuvarande storlek, hennes nästa samt till hennes kusin! Så himla fin tunika som kommer passa till allt, så himla glad att jag köpte den. Detta är alltså fram och baksidan.

DSC_0198Hos Nova star fyndade jag fodrade lurvjackor, två stycken för under ordinarie pris av en ny. Jättefina dova färger på dem. För övrigt var jag inte så imponerad av utbudet och priserna då jag anser mig vara duktig på att shoppa på rea och sååå billigt var det inte.

DSC_0165 (2)

Snoozy har jag inte handlat av på länge, nästan så jag hade glömt bort dem. Men nu är jag påmind och deras ziptröjor är så fina med den extra sömmen vid bröstet som ger tröjan det där lilla extra! Snoozy var en av få som inte tog kort så det är bra att ha med kontanter. Till tjejen blev det klänning samt zip från snoozy, klänningar från Me&i. Hon var så lycklig över grodklänningen som vi fick tag i på lördagen, hon tyckte att lillasysters var så fin!

DSC_0170 (2)

Kids concepts monter var rena galenskapen! Som vanligt har de galet låga priser men också galet mycket människor som river och sliter, kön är dessutom oändligt lång. Vi valde att bara snabbtitta där för att gå runt resten av mässan innan vi återvände innan hemgång för att göra ett par fynd! Det var inte lika mycket att fynda som vi upplevt tidigare år men förutom det som är med på bild följde två rosa maracas med hem för 10:-/st. Burkarna tycker jag är kanon att stoppa små leksaker i, de kostade 20:-. Den lilla byrån ska vi stoppa lite smycken i och ge tjejen när hon fyller år och muggsetet kan man t.om ha i micron så de kommer vi servera varm choklad i när kylan och vintern kommer! Vi besökte som sagt även mässan på lördagen, men då för att leka med barnen. Tog en titt i två montrar gjorde jag dock och eftersom muffins sparbössan var nedsatt från 40:- (på fredagen) till 20:- så slog jag till. Tjejen ville väldigt gärna ha sugrörsmuggen, jag vet att de går sönder väldigt lätt och tyckte väl kanske att det var lite onödigt men mannen tyckte att det kunde vara kul till kvällens lördagsmys så det blev ett par muggar också. I kassan tyckte grabbarna att jag skulle köpa tomtespelat, men jag avböjde. De prutade ner det till en tia (antagligen för att ge mig jämnare pengar tillbaka) och eftersom jag inte orkade krångla med växel så fick det bli så- ett tomtespel som jag inte vet vart jag ska göra av!

DSC_0172 (2)Barnen fick varsin figurballong på lördagen, eller fick och fick… De kostade 10:-/st. Vi dansade och sjöng till uppträdande på scenen, lyssnade på Radio Apan och kramade Angry Birds. Hos Angry birds fick man kasta gosedjursbollar på figurer och om man fick ner allihopa fick man ett kit med angry birds saker annars fick man en läsk. Mini tyckte att angry birds var roligt på håll men skrek i panik när den närmade sig. Hos Konsumentföreningen kunde man i vanlig ordning mjölka en ko, tjejen kom ihåg det sen förra året och ville inte missa den möjligheten igen! Sedan gjorde hon en kruka som hon fick plantera frön i. De målade även varsin pappåse, testade på cirkuskonster och gjorde hinderbanan. Castus fruktstänger gick omkring och delade ut sina fruktstänger till barnen, båda våra älskar dem så det passade dem utmärkt! Trots att vi vuxna upplevde lekdelen som lite mindre än tidigare så hade barnen roligt under den korta tid vi var där på lördagen.

DSC_0207Sist ut är goodiebagen jag fick från underbara barn, den var verkligen välfylld!

Om jag ska summera mässan så tror jag på att dela upp den på två delar, ena dagen var jag där med syftet att shoppa och titta på saker som jag kanske inte sett tidigare. Tid för mig kan man nog säga. Dag två var vi där för barnens skull, de fick leka och göra det som föll dem in- allt fokus på dem alltså (förutom de där tio minutrarna som det tog att köpa klänningen hos me&i).

Tack UnderBARA BARN för ännu en härlig mässan men också för den fina goodiebagen! Ses nästa år igen 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *