Jag gjorde cake pops av kladdkaka och använde mig utav detta recept;
Vispas poröst;
2 ägg
3 dl socker
Blanda i en egen bunke;
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
Häll i de torra ingridienserna i ägg/sockermixen tillsammans med
100 g smält smör
i en smörad form och grädda på 150 grader i ca 20-25 minuter.
Ställ den färdiga kakan i frysen så den svalnar lite, mosa sedan ned kakan tillsammans med 100g cream cheese i en bunke. Rulla sedan bollar av degen som du trär på pinnar. Använd med fördel en oasis att sticka ner pinnarna i under arbetet. När bollarna är rullade ställer du dem i kylen medans du smälter ner vit choklad i ett vattenbad (jag använde Lidls femkronorskaka).
Doppa sedan bollarna i den smälta chokladen och rulla dem i valfritt strössel eller annan dekoration. Självklart kan man ha dem som de är också, doppade i vit choklad (annan går såklart också bra!)
Jag valde att bara doppa toppen på mina då de fastnade i chokladen om jag doppade hela. Strösslet är köpt på öb där de har massor av billiga roliga strössel, detta är silver, skimrande rosa och skimrande turkost.