Stolt mamma till två små tjejer. Sambo med de vackraste ögonen i världen. Stort Winnerbäck fan. Tycker att livskvalite är att sitta i gräset och njuta av livet en ljummen dag. Fyndar gärna och ofta vilket jag delar med mig av till er. Det svarta huset för att vårat renoveringsobjekt sakta men säkert förvandlas till just Det svarta huset. Det är där bakom det vita planket vi bor, lever och drömmer. Kontakt: johanna_bloggar(snabela)hotmail.com.

Cake pops

DSC04803

Jag gjorde cake pops av kladdkaka och använde mig utav detta recept;
Vispas poröst;
2 ägg
3 dl socker
Blanda i en egen bunke;
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
Häll i de torra ingridienserna i ägg/sockermixen tillsammans med
100 g smält smör
i en smörad form och grädda på 150 grader i ca 20-25 minuter.
Ställ den färdiga kakan i frysen så den svalnar lite, mosa sedan ned kakan tillsammans med 100g cream cheese i en bunke. Rulla sedan bollar av degen som du trär på pinnar. Använd med fördel en oasis att sticka ner pinnarna i under arbetet. När bollarna är rullade ställer du dem i kylen medans du smälter ner vit choklad i ett vattenbad (jag använde Lidls femkronorskaka).
Doppa sedan bollarna i den smälta chokladen och rulla dem i valfritt strössel eller annan dekoration. Självklart kan man ha dem som de är också, doppade i vit choklad (annan går såklart också bra!)
Jag valde att bara doppa toppen på mina då de fastnade i chokladen om jag doppade hela. Strösslet är köpt på öb där de har massor av billiga roliga strössel, detta är silver, skimrande rosa och skimrande turkost.

DSC04805

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *