Stolt mamma till två små tjejer. Sambo med de vackraste ögonen i världen. Stort Winnerbäck fan. Tycker att livskvalite är att sitta i gräset och njuta av livet en ljummen dag. Fyndar gärna och ofta vilket jag delar med mig av till er. Det svarta huset för att vårat renoveringsobjekt sakta men säkert förvandlas till just Det svarta huset. Det är där bakom det vita planket vi bor, lever och drömmer. Kontakt: johanna_bloggar(snabela)hotmail.com.

Havandeskapspenning

Det finns många åsikter om havandeskapspenning och vilka som bör få det. I dagarna har man genom facket på vår arbetsplats intervjuat personer som varit gravida om hur de blev behandlade när de var gravida. I och med detta så lämnades följande åsikt av en medarbetare ”jag anser inte att man ska ha rätt till havandeskapspenning. Jag tycker att man kan jobba tills det att man ska föda och om man inte klarar av det som faktiskt är ens jobb så får man väl sjukskriva sig.”
Vet ni vad det intressanta i detta uttalande är? Personen i fråga har ett typ av kontorsjobb där möjlighet till vila finns regelbundet och arbetstiden är kontorstid. Vet ni vad de övriga 90% av oss gör? Vi går och står hela arbetspasset, vi lyfter minst 3 ton för hand per dag, vi böjer oss eller ”klättrar” 50 % av tiden, vi arbetar i trånga miljöer bland maskiner och ”fordon”, vi utsätts för buller och går på betonggolv. Till detta arbetar vi oregelbundna obekväma arbetstider.
Vem skulle klara detta ens i vecka 30?
Jag säger det igen, Döm inte förrän du varit i den andres skor.
Tack för att just du tittade in ♥♥

3 reaktioner på ”Havandeskapspenning

  1. tyvärr finns en hel del såna folk som har skygglappar på sig.. det jag ej ser finns inte.. drabbar det inte mig så bryr jag mig ej.. inbilska gris skulle jag vilja säga om den personen

  2. Ja du… Ibland undrar man hur folk tänker… Och vad då sjukskriva sig. Att vara gravid är ju inte en sjukdom som det så fint brukar sägas… Nä, jag tycker det är superbra med havandeskapspenning!Förresten, du har inte rapporetar steg för 14/11 för Willvin Walkers!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *