19 20

Det finns vissa saker som man är van med att ha nära sig. Såklart så saknar jag min familj och vänner mest, men om man ska prata om materiella saker så saknar jag dessa punkterna under.

 • En diskborste. Ja du läste rätt. Här är det super svårt att hitta en vanlig diskborste. Dem använder bara disksvampar här. Ska du ha en diskborste så får du åka till Ikea och dem har det knappt.
 • När vi är inne på städ saker så ska jag påpeka att jag saknar en disktrasa också. Nej dem har inte vanliga diskurser här, ni vet dem där fyrkantiga, lite tjocka som vi använder i köket. Dem har tyna stora som man får klippa själv. Inte bara det utan dem blir äckliga och luktar skurk på 3 sekunder.
 • Tackokrydda. Jag saknar min älskade tackokrydda. Det går inte att hitta här… tackos över lag är inte poppis alls i det här landet.
 • LUSSEBULLAR! åååh det finns inga lussebullar här?! Och det som är en så underbar jul tradition. Jag som längtar till jul för att kunna äta dessa goda bullar.
 • Vapiano. Jag saknar Vapiano restaurangen med hela mitt hjärta. Jag älskar deras sallader och här består en sallad av lite blad och en sketen tomat.
 • Svensk tv. Hahah som om jag trodde att det skulle finnas här. Ne men iaf program på engelska? ne men här är allt dubbat och textat på spanska. Har funkat skit bra med dreamfilm men nu har ju det också börjat bli dåligt….
 • Isolering i väggarna. Här är det 0 isolering i väggarna så på vintern så blir det lite kyligt i lägenheten.
 • HISS! Fan vad jag saknar att bara kunna gå in i en hiss och trycka på den våningen jag ska till. Här i Born finns det inga hissar, husen är så gamla. Tack vare Kevins krav så bor vi högst upp på 6e våningen också… Jag får se det positivt, jag behöver inte trana extra 😛

LOVE

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Lisa

  Håller med dig till 100%, men man vänjer sig faktiskt. Saknar också all god yoghurt och typ creme fraishe och sådant!

  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Jaaa man gör ju det. Det finns bara så mycket i matväg som jag saknar, det finns ju inte samma saker här, hehe. Och jag som älskar mat 😛 LOVE

   URL:
  • Postat av: F

   Creme fraiche Finns på carrefor, röd samma ”burk” som i Sverige. Lussebullar kan finnas på Ikea eller den svenska restaurangen ”pappa svenn”.
   På fäde flesta tv kan du ändra de talade språket. Samma som att sätta in subtitles. Brukade ändra språket hela tiden på min gamla tv.
   Det finns värmefläktar att köpa billigt som är energisnåla. Finns överallt. Rekommenderar verkligen det, då vintern knappt har börjat 😉

   URL:
 2. Postat av: Nicole

  Diskborstar kan du hitta för 1 eur styck på TIGER! finns massor. köper alltid där nu! och Tiger-affären finns ju överallt! 😀

  URL:
 3. Postat av: Markus

  Varför särskriver du så mycket =/?

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Varför frågar du? Antagligen för att jag har svårt med det. En dum fråga enligt mig. Jag har inget svar på det.

   URL:
 4. Postat av: Eva

  Lussekatter finns i frysen på IKEA! Diskborstar (finns också på IKEA), osthyvel och sånt finns i basarerna. Det kryllar av asiatiska basarer i Barcelona, inte precis inne i centrum men lite runtikring. De har allt. Julpynt, köksredskap, pysselgrejer, verktyg, badrumsgrejer, städprylar, garn, målargrejer, ja allt som man inte hittar nån annanstans och det är billigt också. Kan rekommendera att ta en dag på t.ex. Carrefour på las Ramblas och verkligen kolla in all mat en trappa ner. Det finns mer än man tror som finns i Sverige också när man väl kollar noga. Det tog ett tag innan jag hittade färsk mjölk, naturell yoghurt och knäckebröd t.ex. Jag saknar fortfarande keso och ber alltid folk köpa med wettextrasor till köket från Sverige. Tacohylla finns på mataffären på Corte Ingles (Plaza Catalunya). Den ligger en trappa ner längst in. Där nere finns även en godisaffär med svenskt godis om man t.ex. saknar marabou :)

 5. Postat av: Gringo

  Hej! Roligt inlägg! Jag känner igen en del från när jag bodde i Mexiko. Om du vill utvecklas i ditt skrivande så föreslår jag att du skriver dom (talspråk går bra på en blogg tycker jag) istället för att blanda ihop dem med de. Ta nu inte detta på fel sätt, vill bara hjälpa dig skriva bättre så läsupplevelsen för besökarna blir bättre.
  Hälsningar
  Gringon

  URL:

Lämna en kommentar