Idag blev det mumsig tacosoppa till middag, såå gott när man har ont i halsen!
Sugna på receptet? Tror jag nock att ni är :))
Såhär gör vi!
När ni ska äta tacos, gör lite extra färs, ca 300 gram extra och krydda med tacokrydda
Vi brukar spara på paprika, tomat och majs som blir över med, fryser in i samma påse!
Sååå..
Häll upp ca 2 liter vatten i en gryta (detta är ju skiiitsvårt eftersom jag alltid tar på känn!)
Ställ grytan på spisen, på med värmen på full effekt
Ner med den frysta färsen och de frysta grönsakerna. Krydda med vad du känner för.
Ibland åker det i ngn köttbuljong eller grönsaksbuljong!
När det börjat puttra så häll i tärnad eller skivad potatis (skalad haha), skivade morötter och annat smått och gott som du kanske känner kan sätta smak. Idag hade jag i rödlök och vitlök. Krydda lite till och i med antingen tomater eller tomatpure, så mycket du vill ha.
Låt koka upp ordentligt tills potatisen och moroten blir mjuk. Smaka av, krydda eventuellt med mer tacokrydda.
Stäng av spisen och ställ grytan med en härliga soppan på ett grytunderlägg på bordet!
Låt svalna några minuter för att inte få brännskador i munnen :P
Servera och njuuuut :D
Jag varierar ganska mycket efter vad vi har hemma, ibland blir det pasta istället för potatis!
Smart att göra så! Ska prova det nästa gång vi haft tacos :)