❥ Välkommen till en av Allt för Föräldrars ambassadörbloggar! Dessie är en tjej född 87 som bloggat sen 2008. Bloggen har hjälpt till att ventilera, bearbeta och gå tillbaka och minnas. Alicia är född 09 och har hjärtfelet AVSD/Fullständig AV Commune och är opererad men inte frisk. Hon är en tjej som är hyperaktiv, bestämd, envis och alldeles underbar. 2012 fick Alicia äntligen en lillebror som kom till världen med sina ståtliga 5020 gram, lillebror Kevin. Sambon A beskrivs oftast som "hjärtat" i bloggen och har funnits med vid Dessies sida sen 2005. I bloggen skrivs det ner vardagliga saker, funderingar, händelser och allt annat som hör till livet med ett hjärtebarn, förkylningsastma, hyperaktivitet, ständiga sjukdomar, njursten, sorg, ångest, panikångest, social fobi, egna företaget, bloggsamarbeten, tävlingar och fylls samtidigt med bilder från mobilen/instagram och systemkameran. Lev livet till fullo, för du får det aldrig åter!

Favoritrecepten.

Har länge tänkt att dela med mig av både Alicias & Kevins favoritrecept när det kommer till barnmat! Är inte så förtjust i burkmaten, varken smaken eller priset ;)

Så här kommer favvisarna!

 

Köttfärssås storkok (från 8 månader) ca 14 portioner

400 gram valfri färs
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 matskedar mjölk/havremjölk
1 burk krossade tomater
2 matskedar olivolja
valfritt: en gnutta riven parmesan
valfritt: färska hackade örter
valfritt: saltfri buljong

Skala moroten, löken och vitlöken. Riv på rivjärn eller hacka smått.
Stek grönsakshacket i lite olja på svag värme. Lägg i köttfärsen och stek i 5-6 minuter tills den är helt genomstekt.
Häll på mjölken och låt koka in.
Häll på tomaterna och låt såsen stå och puttra en halvtimme.

Frys in i burkar tillsammans med pasta, ris eller potatis!

 

Fisksås storkok (från 8 månader) Ca 10 portioner

400 gram fiskfilé
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 matsked olja
1 burk krossade tomater
hackad persilja
0,5-1 dl kokt pasta, ris eller potatis per portion

Skala moroten, löken och vitlöken. Riv på rivjärn.

Värm olja i en kastrull. Stek grönsakerna i ca 5 minuter på svag värme. Häll i tomatburken och låt det koka upp.

Skär fisken i bitar och lägg i såsen. Låt puttra med lock i 20 minuter. Mosa sedan fisken med en gaffel.

Servera tillsammans med pasta, ris eller potatis. Frys in i portionsburkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *