VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ett paket med vaccin – bästa julklappen?

fick en mail från UNICEF idag och dem har en gåvoshop där man bl.a. kan köpa vaccin-paket. man beställer det man vill i shopen och hjälpen går omedelbart till ett barn som verkligen behöver det! då får man ett fint gåvokort som man kan ge bort i julklapp!

vad vore en bättre julklapp än att skänka polio- eller mässlingvaccin till ett barn eller ett vatten- och hygienpaket till en behövande familj? helt oegoistiskt!  eventuellt väldigt egoistiskt för samvetet och själsfriden!

det finns allt från myggnät för 41 kronor till en fyrhjulsdriven jeep för 252 410 kronor! och allt kan vara lika betydelsefullt!

ett paket fastnade jag särskilt för och det är startpaket för fem mammor som innehåller:

”I många fattiga länder är det svårt för en nybliven mamma att ge sitt barn den trygghet och start i livet hon önskar. Det bästa sättet att skydda ett barn mot malaria är att se till att det sover under myggnät. Vacciner mot stelkramp, polio och mässlingen skyddar mot de livsfarliga sjukdomarna.

Med det här paketet ger du fem mammor chansen att ge sina barn en tryggare start i livet.

Paketet innehåller:
– 5 myggnät
– 10 doser mässlingsvaccin
– 15 doser poliovaccin
– 5 doser stelkrampsvaccin

Varje barn behöver två doser mässlingsvaccin och tre doser poliovaccin för att få ett fullgott skydd. Stelkrampsvaccin ges till mamman medan hon är gravid för att skydda barnet både under förlossningen och efteråt.”

det är så mycket som vi föräldrar tar för givet i sverige, som att våra barn exempelvis har tillgång till läkarvård och skola. för MÄNGDER av barn runt om i världen ser det inte så ut. tänk bara på malaria, 2 barn i minuten dör p.g.a. malaria i afrika, söder om sahara. TVÅ barn i MINUTEN! det går ju inte ens att föreställa sig. och ett myggnät för 41 kronor kan åtminstone skydda ett barn. vilken verklighet – och den finns…

ingen kan göra allt men många kan göra mycket!

I gåvoshopen finns de perfekta juklapparna

vad önskar du dig i julklapp?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna