VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

socker i NESTLE´s yoghurt för ETTÅRINGAR!

nestle

när jag var och handlade häromdagen så skulle jag köpa barnyoghurt på barnmatsavdelningen tänkte jag i sånna där små förpackningar för stora W vill ha dem där Danonino (eller vad dem heter) som innehåller jättemycket socker och dem vägrar jag att köpa!

tur att det är en stor butik (ICA MAXI) för jag skrek kanske lite högt ”MEN VAD FAAAN!” när jag upptäckte att NESTLE´s barnyoghurt innehöll SOCKER som ANDRA ingrediens! dem tycker alltså att barn från TOLV MÅNADER ska äta yoghurt med socker i – HELT sjukt i mina ögon!och skrattretande nog så innehöll ”hallonyoghurten” YNKA 3,5 % hallonJUICE… och på NESTLE´s hemsida så står det att den innehåller ”en mängd mosad frukt”

det här finns också att läsa på NESTLE´s hemsida om Jogolino ”Berikad med kalcium, zink och magnesium är Jogolino ett praktiskt yoghurtmellanmål som lär bli de små finsmakarnas favorit.” inte konstigt om det blir en ”favorit” om det innehåller en massa socker…

skryter om att det innehåller kalcium för att ungarna ska få starka ben och skyltar inte direkt med att det innehåller socker för att eventuellt etablera ett framtida sockerberoende!

det var en REN slump att jag tittade på innehållsförteckningen för jag trodde ALDRIG att jag skulle hitta något med tillsatt socker i barnmatshyllorna!

så jag säger det igen, om du bryr dig om vad din barn får i dig – VAR KRITISK och LÄS LÄS LÄS innehållsförteckningar!

NESTLE kommer få ett argt mail av mig – det kan jag lova!

 

 

 


Kommentarer


 1. Kaffemorsan 25 november, 2012 on 14:51 Svara

  Nu blev jag lite orolig här, L älskar den där yoghurten. Men får den från 8 eller 6 månader minns inte vilken.. Jag hoppas verkligen inte att de innehåller socker! Tack för upplysningen!

  • dentvetydigamamman 25 november, 2012 on 21:47 Svara

   läste på deras hemsida att den för mindre barn INTE innehåller socker! TACK OCH LOV FÖR DET! så du kan pusta ut. men köp inte den från 12 månader! vassego :)

 2. M 25 november, 2012 on 14:51 Svara

  då kan dom ju lika gärna äta vuxenyoghurt då? jag brukar köpa dom där, eller gjorde mer förr när Moa var liten. Nu köper vi Safari eller vad dom heter. Men man tar ju nästan för givet att det ska vara bra grejer när det är barnlivsmedel.

  • dentvetydigamamman 25 november, 2012 on 21:48 Svara

   ja, eller hur? jag blev verkligen arg och jag kände mig lurad! jag tar för givet att det är så att barn ska ha bra grejer – MEN ICKE :/

 3. Eva 25 november, 2012 on 18:00 Svara

  Tyvärr så är det ju så att alla barnprodukter innehåller mycket socker. Det bästa i yoghurt väg att ge dem vuxen yoghurt ich helst naturell, grekisk/turkisk som man kan tillsätta det man vill i själv. Vi har dock haft en naturell yoghurt vägrare här hemma så det har blivit en hel del safari yoghurt måste jag erkänna. Sen så har det varit den enda som O tålde länge då den inte skall innehålla färgämnen vilket han har reagerat på.

  • dentvetydigamamman 25 november, 2012 on 21:49 Svara

   precis eva! jag tänkte ”lura” lilla W genom att blanda turkisk yoghurt med fruktpure – för det är ju iallafall bara frukt -HOPPAS JAG 😉 åh, är han allergisk mot sånt? vad trist…

 4. Madelene 25 november, 2012 on 20:59 Svara

  Helt galet!!! Man måste tydligen vara på sin vakt hela tiden…

  • dentvetydigamamman 25 november, 2012 on 21:50 Svara

   JAAA, blir galen på all skit som är i våran mat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna