VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

lite skit i hörnen…

E10

är bättre än ett rent helvete…

detta är mitt mantra inför morgondagens 30 års kalas som stundas här hemma… då ska närmare 20 personer trängas i vår lägenhet… men finns det hjärterum så finns det stjärterum!

de här dagarna har inte riktigt blivit som jag har tänkt mig… kände mig MYCKET bättre efter att ha ätit halva penicillinkuren MEN sedan i förrgår har det börjat kännas i öronen och tryck över hela panna och släng på lite yrsel på det :/ jädra baciller!

igår kom min älskade stora lillasysteryster J och hennes familj! stora W rusade upp när det ringde på dörren och ropade ”nu komme E” och gjorde en segergest :) hon hann inte ens komma in i lägenheten innan stora W skulle kramas och pussas – något som en trött kusin E inte riktigt hade lust med efter 5 timmar i bil!

så idag så tog min stora lillasysteryster med sin lilla W när dem åkte ned på stan. kvar hemma är jag och stora W! jag intog panodil och ipren och slängde mig i soffan i hopp om att stora W skulle hänga på och YES det gjorde han! tre sekunder senare sov jag och märkte knappt att han smet iväg. jag vaknade av att han skulle skruva med ”skruvert” eller vad sjutton skruvmejseln i händige manny heter på min överarm! det gjorde skitont och det kommer garanterat bli ett blåmärke! vaknade gjorde jag iallafall. han la sig hos mig och knockade mig med bakhuvudet över min framtand… jag kommer bli tandlös GARANTERAT innan ungarna växt upp! det blir inga sparkonton för dem två – det blir nya framtänder till mamma istället…

så nu sitter jag här och ser mig omkring och tänker – ”SUCK – hur kan det bli såhär rörigt?!?”

mitt mantra just nu… finns HÄR att beställa som väggord – det vore nåt för mig 😉

våra ungar borde var sjukt friska egentligen om man litar på det som forskarna kommit fram till: att smuts och damm SKYDDAR barn mot att utveckla astma och allergier – för OM det är för rent så löper tydligen immunsförsvaret amok.

såhär står det i artikeln:

De kritiska barnaåren

”Den så kallade hygienhypotesen bygger på det faktum att barn i vissa västerländska länder, däribland Sverige, har högre förekomst av exempelvis astma och allergier än andra länder.

 Detta har konstaterats i flera jämförande studier, bland annat mellan Sverige och Estland. Idén är att en alltför hygienisk miljö, som i Sverige, är negativt för immunsystemets utveckling. 
De tidiga barnaåren verkar vara av särskild betydelse.På sistone, i takt med att Estland har fått ökat välstånd, har förekomsten av astma och allergier ökat även där. (TT)”
mina barn är alltså barnen som inte bekräftar den regeln iallafall – för dem har båda astma och eksem på det och har växt upp i allt annat än ett dammfritt hem…
nåväl… här ska det städas, sättas upp hyllor, gå på återträff med föräldragruppen, gå ut med jobbet och käka mat, göra sega maränger, förbereda potatisgratängerna, komma på någon tårta/tårtaktigt… ja, jag har lite att göra alltså… har inte tid med huvudvärk och bihåleont med andra ord! så FÖRSVINN NU baciller!

Kommentarer


 1. kaffemorsan 16 november, 2012 on 14:16 Svara

  Så sant lite skit i hörnet är bättre än ett rent helvete. Synd bara att lite skit har blivit mycket skit i hörnet hos oss=)

  Ja visst det skulle vara jättekul med bloggmingelet och en 3 bäddsrum, jag ska prata lite med mannen ikväll och kanske bjuda han på en öl samtidigt så säger han ja till allt..De där lät lite dumt=).. Han säger nog ja ändå! Men ska iaf prata med han, hihi!

  Ha en fin kväll Kram

  • dentvetydigamamman 20 november, 2012 on 00:16 Svara

   haha, gode tid samma här!

   vore SÅ kul med bloggminglet! KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna