VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

workshop för dig med smärta kopplad till graviditet!

jag känner flera med mig som har ONT under och efter graviditet – bl.a foglossningsmärta eller bäckenbottenuppluckring som det nya helt oavancerade ordet är… efter snart 1 år så får jag fortfarande ont ibland men det går som tur är inte att jämföra med den SMÄRTAN jag hade tidigare!

Lofsan kommer ha en WORKSHOP med inriktning på just gravida eller post-gravida som har smärta kopplad till graviditet och det kommer även finnas en sjukgymnast med!

det är den 24 november kl. 10.30 och när jag läste datumet kände jag ”skit också – jag åkte till sthlm fel helg!”… men ska skrapa två triss nu så vinner jag tiotusen så bokar jag en plats direkt 😉

Lovisa Sandström – Lofsan

min ”foglossnings-historia” med lilla W:

när jag var gravid med lilla W fick jag foglossning i vecka 6 – jag trodde INTE det var sant! men det gick ganska bra i början. till slut blev det vidrigt ont hela tiden men jag kunde ändå gå… i vecka 20 fick jag förbud mot att bära stora W och i vecka 26 drog onda sammandragningar igång och höll i sig tills han tittade ut 😉 under vecka 26 tills han kom ut kände jag knappt av foglossningen. det berodde naturligtvis på att jag inte kunde röra mig en millimeter utan att få sammandragningar… en sträcka som i normala fall tog tio minuter att gå tog 25 minuter! så när lilla W var ute så trodde jag att jag hade fått min kropp tillbaka – riktigt halleluja-moment! men TJI fick jag, efter en vecka kom foglossningssmärtan tillbaka tusen gånger värre och jag kunde inte ens vara ute med barnen för om stora W stack kunde jag inte springa efter… gjorde ett försök och det gjorde att jag knappt kunde gå på en vecka! jag var på väg att ta kontakt med sjukgymnast MEN jag blev ju sjuk när lilla W var 4 veckor gammal och hade ingen ork. sen kom ju lunginflammationen och blodförgiftningen och hälsade på… när lilla W var 3 månader gammal var jag till en sjukgymnast som var oerhört bra och jag fick ett schema av henne och jag fick komma dit 1 g varannan vecka 3 ggr för att visa att jag blivit bättre. och VILKEN SVÅR träning! kände mig som en idiot när jag låg där på golvet med tummarna intryckta vid höftbenet för att känna så att jag aktiverade magmusklerna längst ned och längst in UTAN att spänna varken rumpan eller övre delen av magen! i somras var första gången jag kunde springa/gå 5 km – men jag fick ont och successivt med tid och träning så har smärtan försvunnit alltmer. och i fredags pallade jag ett GRYMT PT-pass med lofsan :) HÄR hittar du mitt sjukgymnastprogram som hjälpte mig komma back on track!

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna