VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

svar från socialstyrelsen och medhelp…

i februari i år så insjuknade jag snabbt i blodförgiftning som kommit av en obehandlad lunginflammation (trots läkarkontakt).

när jag kom hem från lite ärenden vid sjutiden på kvällen kände jag mig riktigt risig, febern steg snabbt och trots maxdos av febernedsättande hade jag ändå en temp på över 39 grader och jag skakade i hela kroppen. jag ringde till 1177 runt tolv och sköterskan där talade om för mig att ”man inte bara fryser när man har frossa” och att jag skulle ringa tillbaka om jag fick ont. två timmar senare vaknar jag av att jag tror att jag håller på att dö p.g.a. smärta i vänster skulderblad/bröstkorg upp mot axeln och halsen. 1177 svarar inte så jag ringer 112 som skickar en ambulans omedelbart.

jag hade en BLODFÖRGIFTNING och kunde på fullaste allvar ha dött om jag inte hade vaknat av smärtan. lilla W var två månader gammal och stora W var 2 år och 3 månader gammal.

läs mer HÄR.

jag anmälde NATURLIGTVIS händelsen till socialstyrelsen och jag fick i somras ett brev av dem att dem mottagit min anmälan. helt ärligt så trodde jag inte att det skulle bli mer av det MEN idag fick jag ett tjockt brev på posten från socialstyrelsen med ett uttalande från dem och medhelp (1177) samt den ansvariga sjuksköterskan på 1177. jag har möjlighet att yttra mig i ärendet senast den 21 november (and I WILL!) och därefter kommer de att avgöra ärendet.

vad ett ”avgörande” i ett ärende på socialstyrelsen innebär det vet jag faktiskt inte.

det ryser i mig när jag läser min journal från akuten, medhelps bedömning och sköterskans uttalande… medhelp skriver att deras medicinskt ansvarige läkare kommer att använda sig av mitt samtal med 1177 i utbildningssyfte då det är ett svårbedömt tillstånd. de beklagar verkligen att jag inte kom fram när jag ringde andra gången och det var p.g.a. hög belastning. sjuksköterskan skrev går jag inte in på – jag bara känner SUCK! i 1177´s journalanteckning står det bl.a. att jag har varit sjuk sedan jul med förkylningssymtom, haft hosta och tilltagande förkylningssymtom de senaste dagarna. det står även att jag druckit bra och kissat normalt under dagen. det som INTE står är att jag uttryckligen beskrev att jag fryser så att jag skakar, att jag aldrig mått såhär dåligt och att min feber stigit snabbt under kvällen, alltså att mitt allmäntillstånd är riktigt dåligt! jag kommer så väl ihåg att sjuksköterskan sa till mig att man inte bara fryser litegrann när man har frossa och att jag ska ringa tillbaka om jag får svårt/ont att andas. jag kommer så väl i håg känslan av att ha blivit negligerad… jag orkade ju inte ens hålla lilla W när jag ammade honom. var inte jag tillräckligt sjuk för att åka till doktorn NU menade hon?

såhär beskrivs symtombilden på blodförgiftning på 1177.se:

”vanligen kommer symtomen på blodförgiftning snabbt och inkluderar

  • hög feber
  • frossa
  • andnöd
  • hjärtklappning
  • slöhet och förvirring
  • magont och diarréer
  • hudutslag.”

vardguiden.se kan man läsa att de vanligaste symtomen är feber, frossa och försämrat allmäntillstånd – CHECK, CHECK och CHECK på den! mådde verkligen så fruktansvärt dåligt!det går inte att beskriva. när ambulansen hämtade mig kändes som om jag ”försvann”, det var helt surrealistiskt… och när läkaren på akuten kom in på rummet kände jag mig TRYGG och jag kunde ”slappna av”! jag hade så ont så att jag inte orkade stå när jag var på röntgen kl. 08.00. och när läkarna kom in på ronden kl.11.00 och förklarade för mig att jag har en kraftig lunginflammation och att jag var allvarligt sjuk så minns jag knappt vad dem sa…

jag litar INTE ett dugg på 1177 längre och när jag ringer dit så vet jag att jag åker in ändå om jag bedömer att jag eller mina barn ska till läkare vad dem än säger!

usch, det här rör upp en massa känslor av obehag…

en sak som känns bra är att medhelp har fått sig en riktig tankeställare och att dem kommer använda mitt fall i utbildningssyfte! folk dör ju trots allt i blodförgiftning p.g.a. att deras symtom förbises! jag är verkligen tacksam över att jag inte är en av dem!


Kommentarer


  1. MatPinglan 5 november, 2012 on 22:18 Svara

    Jag anmälde läkaren som gjorde ett UL i v12 och sa att fostret dött, utan att dubbelkolla med ngn mer läkaren så erbjöd han mig abortpiller (som jag inte tog som tur va)….idag är Lisa snart 3år! Han blev prickad!
    Så kämpa!

    Ps. LCHFrecept på bloggen 😀

    • dentvetydigamamman 9 november, 2012 on 00:44 Svara

      helt sjukt!!!! han kunde ju ha dödat henne! vad bra att du anmälde! måste ta mig tid och skriva ett svar… såg receptet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna