VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ENDAST TRE paracetamolbaserade tabletter räcker…

… för att ge ALLVARLIGA leverskador hos en ettåring… FYRA tabletter kan vara dödlig dos!

uh, det ryser i mig. stora W har en gång rotat fram en karta alvedon ur min väska och fått ut 1 tablett, tack och lov fick han inte in den i munnen! naturligtvis vet jag att det är FARLIGT men att det räcker med YNKA FYRA tabletter för att ett litet barn ska få leversvikt och DÖ det hade jag ingen aning om!

så göm era tabletter högt upp och lägg alltid väskan på ett ställe där barn inte når OM du har tabletter i väskan!

för vuxna räcker det med femton tabletter för att få allvarliga leverskador. det här innebär att om du vill ta livet av dig så räcker det med att gå till apoteket och köpa några paket alvedon… hur många av oss vet att paracetamolbaserade tabletter är SÅ farligt? och vem skulle reagera på om en person kommer in och köper två paket alvedon?

anledningen till det här blogginlägget är den HÄR artikel om en ung tjej, 22 år som tog sitt liv med alvedon… hennes mamma berättar i artikeln att hon inte tror att det var hennes avsikt utan ett rop på hjälp. tjejen dog av akut leversvikt efter en vecka… den här mamman har engagerat sig i den här frågan och i frågasätter bl.a. läkemedelsföretagens lättsamma reklamer om att alla problem i världen löser sig bara du knaprar några tabletter. enligt min mening så gör ju reklamen att det känns harmlöst att knapra några alvedon eller panodil eller reliv…

 

 


Kommentarer


  1. kaffemorsan 5 november, 2012 on 11:20 Svara

    Oj tack för informationen. Jag hade ingen aning om detta heller.. Ja vissa knaprar ju piller för fullt=(

    • dentvetydigamamman 9 november, 2012 on 00:41 Svara

      just nu känner jag mig som en sån.. förkyld så himla länge så nog har det åkt ner några panodil och ipren… varsågod förresten!

  2. Mrs. DeMarkey 5 november, 2012 on 11:44 Svara

    Ha ha nä jag har aldrig vart intresserad av hennes märke. Känns mysko när man inte finns ute på marknaden…

    Men kan rekommendera id smink, Lancom och Fit Me är bra.

    • dentvetydigamamman 9 november, 2012 on 00:42 Svara

      svarade i din blogg 🙂

  3. Mrs. DeMarkey 5 november, 2012 on 11:48 Svara

    Oj glömde svara: Nej jag har inte testat grädde och har nog inte jätte jätte stor lust att göra det heller då jag är svinrädd att gå upp i vikt igen. Jag kämpar med att gå ner och tror inte det är rätt tajming för mig att prova det. Men kommer absolut att ha det i åtanke till när jag nått målvikten, men ska prova gå till läkaren igen för att se om jag kan få nått bra utskrivet.. i värsta fall om inget hjälper tar jag nog grädde i alla fall och toktränar haha.

    • dentvetydigamamman 9 november, 2012 on 00:42 Svara

      nej det är ju just det… det innehåller ju mkt kalorier… men om du får så ont så du inte kan sova så kan det vara värt att testa och tokträna 😉

  4. matpinglan 5 november, 2012 on 14:11 Svara

    Fy, jag läste också den artikeln- hur hemskt som helst! Jag hittade en karta med alvedon på golvet i tvättstugan i helgen, som tur är var alla tabletter kvar!!!!
    Kram!

    • dentvetydigamamman 9 november, 2012 on 00:43 Svara

      uh, vad hemskt :/ men vilken tur!!! otäckt… Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna