VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

hur många kemiskt processade ingredienser brer du på din eller dina barns smörgås?

jag skulle ALDRIG och då menar jag ALDRIG köpa hem något av de margariner som nämns i aftonbladets artikel redan innan jag läste den… men nu är jag så övertygad så att det räcker mer än nog!

för mig räcker det att läsa innehållsförteckningen… jämför bregott med becel/lätta/milda/flora! eller margarin med smör.

artikeln visar hur vidrigt det är i fabriken där dem tillverkar becel/lätta/milda/flora och hade även med en MYCKET bra bild som beskriver hur dessa margariner och hur smör tillverkas.

se och döm själva. vad skulle du vilja att dina barn åt på frukostmackan?

klicka på bilden så syns  texten bättre!

artikel från aftonbladet hittar du HÄR!

eftersom jag väljer att äta så nära LCHF som möjligt så finns inte margariner med på menyn överhuvudtaget. däremot smör, bregott, rapsolja, olivolja och kokosolja (ekologisk) ingår nästan dagligen!

jag har sagt det förut och jag säger det igen! försök att inte bara handla på rutin, utan var kritisk mot varorna du köper – är dem verkligen bra? vill du verkligen att dina barn ska äta innehållet? korv är ett annat exempel… jämför hotdogs innehållsförteckning med riktig korv med 85 % kötthalt… eller om du hittar 100 %.

var kritiskt, välj bra råvaror och må bra!

 


Kommentarer


  1. M 30 oktober, 2012 on 08:56 Svara

    vi äter väldigt sällan smörgås, varken vi eller barnen är särskilt förtjusta i bröd. Men när vi köper så köper vi Lätta. Däremot aldrig margarin, här är det riktigt smör som gäller i både mat och bak. Smakar väldigt mkt godare 😉

  2. Jolie 30 oktober, 2012 on 09:59 Svara

    Känns ju som alla borde välja smör? Man kan ju lixom göra det själv, om man hoppar ko delen 😉 Man ser ju vad det innehåller..

    Tyvärr så serveras lätta/margarin på sjukhuset. Många säger att det är mjukare och bregott är så hårt. Här har vi inget problem med det. Smakar ju 300 % bättre oxå.
    En pat som inte ville ha lätta hon sa att hon inte åt sån skit 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna