VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

kvällspigga ungar, gårdagen och idag :)

sångstund

barnen somnade 22.00 igår och då tycker iallafall jag att dem borde ha sovit till minst åtta… men icke… stora W vaknade före sju! hur sjutton gör man för att barnen ska somna tidigare?

klockan elva ska vi iallafall packa ihop oss och åka till mariebergsskogen för att äta lunch. där ska vi möta upp roliga C och söta M och lilla M! jättekul! eftersom C redan har börjat jobba efter sin mammaledighet så hänger inte vi alls lika mycket, utan då får man utnyttja helgerna.

jag har redan bestämt mig vad jag ska äta till lunch – laxburgare – MUMS! utan bröd såklart :)

tyvärr är inte vädret det vackraste… önskar det vore lika fint som igår när vi var till öppna förskolan! då sken solen och hösten visade sig från sin bästa sida!

vi brukar åka till en ganska stor ÖF på fredagar dem serverar nämligen helt ok frukost för 10:-/barn och 20:-/vuxen. riktigt lyxigt att åka dit och få frukosten serverad för en billig peng! en stund innan dem stänger så städar man för att därefter samlas för sångstund! att sitta i ringen är inte stora W´s starkaste sida, han ligger gärna och ålar, rotar i min väska eller springer runt litegrann. MEN det blir bättre och bättre och på vanliga förskolan är det inga problem att sitta i ring och lyssna m.m. men det är den här mamman förstår ni som är en trigger vår lilla son…

så stora W ålade sig på golvet och använde mina två läppglans han hittade med att sminka sig själv och använda dem som hammare och spik när han byggde en bil 😉 lilla W – den lilla filbunken – han somnade han i mitt knä! myspys i några minuter!

en ål och en filbunke :)

så HÄR fint väder vill jag att det ska vara om några timmar när vi drar till mariebergsskogen SNÄLLA solen kom fram!

senare idag kommer jag berätta vad min vikt är! det är ju lördag idag och jag har vägt mig… fjärde dagen med LCHF – i onsdags morse vägde jag 75,5 kg. vad tror ni? hur mycket väger jag nu?

hoppas ni alla får en fin dag :)

 


Kommentarer


 1. M 13 oktober, 2012 on 09:47 Svara

  båda mina 6 mån och 2 år, lägger sig vid 19-tiden. Ibland runt 20 men det är sällan. Vi har inte gjort ngt särskilt, bara hållt på samma tid varje kväll, oavsett.
  Men vissa barn är ju bara kvällspigga. Men hur mkt sover dom dagtid då? M som är två sover ca 45 min, om hon sover dagtid.

  Ser ut som ni får sol i m-skogen idag, ha en bra dag!

  • dentvetydigamamman 13 oktober, 2012 on 14:46 Svara

   det vore himmelriket med 19.00! då har man ju hela kvällen kvar liksom! vi har ”rutiner” som vi följer MEN det blir alltid saker som bryter rutinerna och då är det kört… ex. förra veckan med magsjukan och så fort stora W får sina förkylningsastmautbrott och måste även medicineras på kvällen… sen tror jag absolut på det du skriver att en del barn är kvällspigga. jag är ju en kvälls/natt-människa själv så… dem har väl fått mina gener 😉
   det var iallafall uppehåll med regnet på M-skogen! ha en bra dag du också!

 2. M 13 oktober, 2012 on 15:58 Svara

  ja det är skönt att dom somnar (lägger) sig så tidigt, man får kvällen tillsammans själva då. Men dom är morgonpigga istället, 5-6. Så ja, vissa är väl kvällspigga och andra morgonpigga. Under perioder har det också varit så hos oss, vaken sent och uppe tidigt. Men då har det oftast funnits anledningar. Rutiner är ju A och O och det är ju bara att köra på med det igen, nu när ni kryat på er. Och sover dom länge dagtid kan ni ju dra ner på det, eller ta bort helt. När M inte sover på dagen lägger hon sig 18.30 och däckar direkt.

  • dentvetydigamamman 14 oktober, 2012 on 01:51 Svara

   stora W sover INGENTING på dagen men somnar ändå sent… så han skulle man behöva klubba 😉 vi får ta tag i saker och ting nu när han äntligen ska till förskolan igen till veckan :)

 3. Eva 14 oktober, 2012 on 20:07 Svara

  Ofta blir barnen extra speedade om de sover för lite och visst alla barn och vuxna har olika sömn behov men generellt så sover de flesta barn idag för lite. Så bestäm er om det nu är viktigt för er att barnen ska ligga i sängen senast halv åtta. Efter någon vecka när dom inser att dom inte kommer upp så kommer de att somna tidigare och tidigare.

  Vi har slitit väldigt hårt i perioder med våra barn att dom ska sova och Oskar hade perioder när Alma var nyfödd då ha grät sig till sömns men hade lärde sig. Bägge barnen har även i perioder somnat med sele efter tips från dagmamman och ja det är extremt men det fungerar och är inte farligt. Alma är 3 år och sover minst 1 timme på dagen, Oskar sov middag till han var 3 år och 8 mån och då ca 45 min/dag.

  Lycka till om ni nu bestämmer er för det, men det kommer ta mycket energi och ni måste vara bestämda =)

  • dentvetydigamamman 15 oktober, 2012 on 00:24 Svara

   tack för tipsen eva! ja du, jag tycker vi har kämpat med stora W hela tiden med sömnen! och vi orkar väl helt enkelt inte börja om efter varenda sjukdomshistoria… men trägen vinner – eller hur?

   stora W sover ju ingenting på dagarna men han vilar gärna mitt på dagen.

   så vi får kämpa på :)

   • Eva 15 oktober, 2012 on 20:56 Svara

    Sen blir det bättre när dom blir större. Oskar lägger sig nästan självmant nu, han vill gå och lägga sig och somnar ofta inom 15 min. Alma prövar sig fortfarande ibland men det blir bättre och bättre även för henne så det är ju även en åldersfråga och det följer lite trots perioder. Allt man kan trotsa på måste ju testas =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna