VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

socker mer vanebildande än kokain!?!?!?!

mathälsa

smet hemifrån förut, jag och min huvudvärk och jag stolt säga att jag BARA handlade enligt inköpslistan :) och INGET onyttigt – heja mig på den! däremot så slank senaste numret av mat & hälsa ned i kassen!

så efter att barnen slocknat klockan TJUGOETTOCHFEMTIOSEX, alltså 21.56 så slog jag mig ned vid köksbordet med min ihoprörda superenkla chokladmousse och tidningen!

det har skällts litegrann på tidningen bl.a. på ett LCHF forum på facebook och på Kostdoktorns hemsida i kommentatorsfältet. dels för att vissa inte tycker att den är LCHF rakt igenom och dels för att dem har med Stefan Rössners senaste bok i en notis. nåväl. jag tycker att det är en LC- och LCHF tidning. alla recept är inte LCHF men ändock åt det hållet! och jag kan inte påstå att det dem skrev om Stefan Rössners bok var överväldigande glädjefyllt direkt… mer bara ett konstaterande om att boken finns och att han förespråkar ”det gamla vanliga”. inget att bli sur över i sociala medier iallafall!

jag tycker att tidningen är supertrevlig! jättefina reportage och lite av varje av allt (nästan)! ett reportage handlade om två tjejer som efter år av barnlöshet ätit LCHF som sista utväg (de var båda väldigt överviktiga) och lyckades bli gravida – solskenshistorier. sedan läste jag något som faktiskt chockade mig en aning eller VISSTE DU DET HÄR OM SOCKER?

seriöst! SOCKER som i princip finns i allt vi äter likställs med kokain, heroin och hasch! problemet för en person med sockerberoende är ju allt det finns socker i princip ALLT (kolhydrater alltså!). visst kan jag känna igen mig i hur det beskrivs att man har cravings som inte slutar förrän man har fått socker och då vill man bara ha mer… och att jag vaknar och är ”bakfull” av socker och måste få mig en ”socker-återställare” för att bli kvitt huvudvärken, ex. en skål med flingor!

förresten, min jädra huvudvärk beror ju på att jag LCHF:at i tre dagar nu… alltså jag avgiftar mig från socker – därav mår jag dåligt! SJUKT!och därav min ihoprörda chokladmousse…

på den övre bilden kan du testa om du själv är sockerberoende och på den nedre bilden kan du lära dig vilka dolda sockerfällor du ska se upp med!

det var även med ett väldigt bra träna-baksidan-av-ryggen-hemma-pass med i tidningen! det GILLAS :)

spring iväg och köp den här trevliga tidningen tycker jag :)  det var även ett jättebra erbjudande med i tidningen. prenumerera på 3 nr + få en kokbok av Annika Dahlqvist för bara 99:-. det är taget!

ibland tycker jag att tänket och pratet kring LCHF blir SÅ extremt. antingen hur jag blir bemött själv när jag nämner det (har blivit idiotförklarad ett X antal gånger) eller hur personer faktiskt kan vara SÅ extrema som äter LCHF. jag tror att det är viktigt att man följer de kostråd man själv känner att man mår bäst av!

för mig slår LCHF ALLA andra kostråd med hästlängder! har inte varit så här smärtfri sen jag käkade urgamla anti-depp-mediciner som i låg dos hjälper mot IBS-smärta – utskrivna av specialistläkare på sjukhuset – och som jag inte fick äta tre månader innan jag planerade att bli gravid för det kan ge stora skador på fostret… käka anti-depp VS. käka LCHF för att få vara smärtfri – ni förstår mitt val, eller hur?

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna