VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

det där med sötningsmedel…

det är så HIMLA MYCKET man inte känner till om ALLT! vi alla vet ju himla många saker men hur många vet exakt hur saker och ting fungerar – på riktigt? jag vet nog ingenting om man ska plocka ned ens kunskaper på den nivån…

en sån där grej är sötningsmedel… som säger att dem inte påverkar blodsockret i kroppen ALLS… kostdoktorn gjorde ett mini-experiment för några dagar sedan där han drack pepsi max sötad med Aspartam och Acesulfam K och något som var intressant var att blodsockret påverkades inte… MEN ketonerna i kroppen SJÖNK vilket innebär att någon form av insulinutsöndring måste ha skett -eller? kostdoktorn menade att det kan faktiskt bero på koffeinet också i pepsi max så han kommer att göra att likadant test med kaffe framöver.

en läsare inspirerad av detta test gjorde ett liknande test med Fun Light som är naturligt sötad med Stevia och hans blodsocker blev inte påverkat och inte heller ketonerna! – intressant! kostdoktorn påpekar även här att det kan handla om olika saker och det kan vara högst individuellt HUR man reagerar!

så… är stevia som är ”naturligt” bättre än Aspartam och Acesulfam K när det gäller påverkan på kroppen?

det ska bli intressant att se vad kostdoktorn kommer fram till i kaffe-testet… för om KAFFE påverkar ketonerna negativt då är det nog många LCHF:are som kommer bli ledsna exempelvis JAG!

jag tror naturligtvis att Aspartam och Acesulfam K är skit 😉 men det är ju baserat på att JAG mår riktigt dåligt om jag får i mig för mycket! alltså en högst individuell iakttagelse!

HÄR kan ni läsa om vad jag tycker om dessa sötningsmedel…

och HÄR kan ni läsa mer om vad ketoner är för något 🙂

iallafall – återigen något att tänka efter på som konsument…

Kostdoktorn.se

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna