VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

utvärdering av veckan med LCHF-kassen :)

som jag skrivit tidigare i veckan så har jag fått chansen att prova på LCHF-kassen från BRA MAT HEMMA till reducerat pris. det tackar jag verkligen för !

måndagens meny bestod av stekt kassler med blomkåls- och spenatgratäng. och det finns inga bilder på denna måltid… och det finns en anledning till det. jag vet inte vad jag gjorde fel! men den blev otroligt vattnig och såg inte aptitlig ut alls! men smakerna var det verkligen inget fel på och jag kommer prova att göra det igen… för jag vet att jag gjorde något fel, eller ställde in ugnen fel 😉

dag två bjöd på en otroligt god rätt! det var färsbiffar serverade med pepparsås och smörslungad brysselkål! pepparsåsen var SÅ enkel. bara blanda grädde, creme fraiche, pepparmix och salt. låt det puttra ihop sig en stund.

dag tre bjöd på korv på ett annorlunda sätt! gratinerad korv serverad med zucchinipasta. korven innehöll iallafall 72 % kött och hade en väldigt god och mild smak! att gratinera korven i ugn med ett täcke av smaker som sambal oelek, köttbuljong och tomatpuré gjorde en ganska vanlig korv väldigt god! jag kokade tyvärr zucchinin lite för länge och den blev lite mjölig!

och sista rätten var stekt fläsk serverad med stuvad savoykål och grönsallad. enkelt och gott! och väldigt fräscht med en vanlig grönsallad till!

och såhär blir betygen den här veckan:

LCHF-KASSEN från BRA MAT HEMMA

SMAK: 4/5

TIDSÅTGÅNG: 5/5

INSPIRATION: 5/5

RÅVAROR: 4/5

inget dålig betyg tycker jag! spännande och annorlunda varianter på annars ganska vanlig mat! ser fram emot söndag när det knackar på dörren och nästa matkasse kommer! vilken lyx!

en av rätterna (färsbiffarna) tog lite längre tid, annars så har det inte tagit alls lång tid att få i ordning maten. säkerligen beror mycket på att det bara är att ta fram och tillaga, man behöver inte mäta upp och krångla med sådant 🙂

en annan bonus är att vi inte har småhandlat lika mycket som vi brukar göra = vi har förmodligen sparat en massa pengar hoppas jag 🙂

 


Kommentarer


  1. Kaffemorsan 5 oktober, 2012 on 16:28 Svara

    Ser jättegott ut och va roligt att få testa det…

    Kram:)

    • dentvetydigamamman 6 oktober, 2012 on 00:02 Svara

      ja jättekul 🙂 du får testa du också när du kommer hem från semestern 🙂 kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna