VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

tvätta, tvätta liten hand…

handtvätt

nu har vi varit ganska mycket sjuka den senaste tiden och lilla W har ju fått förkylningsastma konstaterad – SUCK! och när jag var på jobbet häromnatten så såg jag en instruktion på toaletten från 1994 om hur man utför en korrekt tvätt av sina fem smutsiga små fingrar! när jag gick omvårdnadsprogrammet på gymnasiet så fick man ju lära sig hur man tvättar sina händer ordentligt (!) men hur ofta tänker man på det i sju steg…

känns som en halv vetenskap… så nästa gång ni tvättar händerna så utför dessa 7 steg 😉

på stora W´s förskola har dem en ramsa uppsatt på väggen inne på toaletten. det tycker jag är käckt faktiskt för då blir det lite lättare att få bångstyriga barn att tvätta händerna- åtminstone hemma 😉

den här ramsan säger ju i princip exakt samma sak som dem sju stegen ovan fast lite mer okomplicerat 😉

nu när det är höst och snart vinter och en massa baciller i omlopp så tvättas händerna extra noga här hemma och vi använder alltid handdesinfektion efter förskolan och efter att vi varit ute, särskilt i affärer och så! för att förhindra att att vi ska bli sjuka.

men, men nu har vi ju varit sjuka ändå så man kan ju inte förhindra varenda liten bacill från att komma hit 😉

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna